Foci

EL: igazi norvég fogadtatásban részesült a DVSC

DVSC (Array)
DVSC (Array)

A találkozó helyszínén esőben edzett a Loki. Kondás Elemér bízik benne, hogy számukra "kisüt a nap" és sikerül jó eredménnyel távozni Norvégiából. Kérdés, mi számít jó eredménynek?

A DVSC honlapja a bevezetőben szereplő első mondattal hangol a csütörtök este 19 órakor kezdődő Európa-liga 3. selejtezőkörének visszavágójára. A másodikat már mi tettük hozzá. Hamarjában nem is tudjuk mit reméljünk a Rosenborg elleni meccstől, hiszen az odavágón a Nagyerdei Stadionban is 3-2-re győztek a trondheimiek.

Bízni talán az első meccs első félidejének játékában lehetne – azt 1-0-ra nyerte a Loki -, de aztán szétcsúszott a csapat védekezése és Verpecz kapus is saját bevallása szerint minimum két gólban nyakig sáros volt…

 

A DVSC játékosait zord idő fogadta, szakadó esőben ismerkedtek a Lerkendal Stadional
Forrás: dvsc.hu

Bízni talán abban is lehet, hogy a Debrecen 3-1-es vendég vezetésnél is hajtott, küzdött a szépítésért – persze ez a minimum -, aminek Bódi szépítő találata révén meg is lett az eredménye.

“Egy héttel ezelőtt mindenki láthatta, hogy a Rosenborg erős csapat. Fordulatos mérkőzést játszottunk ellenünk, az akkor szerzett tapasztalatokból építkezünk. Sajnos hátrányból indulunk a mérkőzésen, de természetesen nem adjuk fel. Szeretnénk legalább olyan támadójátékot produkálni, mint otthon tettük, ugyanakkor a védekezésre sokkal jobban kell figyelnünk. Mindent megteszünk ezért, hogy jó eredménnyel távozzunk Norvégiából. Nagyon bízom benne, hogy sikerül ezt megvalósítani” – nyilatkozta a meccs előtti sajtótájékoztatón Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. 

Kare Ingebrigtsen, a Rosenborg vezetőedzője azt állítja, előny ide, vagy oda, nem dölnek hátra, nem az eredmény tartására törekednek, hanem a visszavágón kiszolgálják közönségüket és beszorítják a Lokit.

“Bizakodó vagyok, ugyanakkor az előny ellenére még nagyon komolyan kell vennünk a visszavágót. Ellenfelünk akcióira figyelnünk kell majd, a debreceni mérkőzésen, főleg az elején letámadtak minket, és veszélyesek tudtak lenni. Hazai pályán meg kell próbálnunk nyomást alatt tartani őket, és minél több helyzetet kialakítani. Vélhetően ugyanaz a csapat játszik majd a visszavágón, mint a debreceni mérkőzésen” – fogalmazottKare Ingebrigtsen.

És, hogy mi számít jó eredménynek a DVSC szempontjából? Ha mindkét csapat nyomás alatt akarja tartani a másikat, abból még egy jó meccs is kisülhet. Szerintünk cirka ennyi. 

Európa-liga, 3. selejtezőkör, visszavágó:

Rosenborg – DVSC  
Trondheim, Lerkendal Stadion, 19 óra, játékvezető: Clayton Pisani, máltai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik