Foci

Cseh Laci visszalépett

Szerda délelőtt indult volna eddigi fő számában, a 200 vegyes előfutamában, ám nem állt rajtkőre.

Az M4 információi szerint az 50 pillangó bronzérmese a 200 pillangó délutáni döntője miatt – ahova legjobb idővel jutott be és amelyen aranyeséllyel ugrik medencébe – lépett vissza a másik számtól. Takarékoskodik az erejével. Reméljük igaza lesz és valóra válik az álma.

 

Cseh László takarékoskodik az erejével
Fotó: MTI

A délelőtti előfutamos programban így magyar részről 100 méter gyorson Takács Krisztián, 200 méter pillangón Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána, valamint 4×100 méteren a vegyesváltó indult.

A 100 gyorson, a legnagyobb létszámmal, 118 versenyzővel induló versenyszámban 12 futamban álltak rajthoz a versenyzők. Takács a kilencedikben volt érdekelt. 49,76-os idejével egy másodperccel maradt el Kozma Dominik országos csúcsától és nem jutott tovább a középdöntőbe.

 

Szilágyi Liliána kiválóan úszott délelőtt
Fotó: MTI

Szilágyi a 2. előfutamot 2:07,46-al fölényesen nyerte. Hosszú kicsit takaréklángon égve – ő is gondolt nyilván a délutáni 200 gyors döntőjére – a második lett futamában 2:08,07-el. Mindketten továbbjutottak a középdöntőbe. Szilágyi, aki figyelem, Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó és Bara Margit színművész unokája, Szilágyi Zoltán olimpikon úszó lánya, ráadásul a 3. legjobb idővel (Hosszú a 6.)

A világbajnokság új versenyszámában, a mix-vegyesváltónkra is sor került. Balog Gábor, Horváth Dávid, Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsa 3:49,50-el negyedik lett futamában és a hetedik helyen jutott döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik