Foci

Juhász nélkül, de Feczesinnel megy a Vidi a BATE ellen

Videoton (Array)
Videoton (Array)

Rossz és jó előjelek közül az utóbbival van jobban eleresztve a bajnokcsapat a szerdai BL-selejtező visszavágó előtt. Ezt várjuk a meccstől.

Kedden elrepült Fehéroroszországba a Videoton. A küldöttséget 18 játékos alkotja. Örömhír, hogy ott van a gépen a szezon első tétmérkőzésén, az FTC elleni Szuperkupa-döntőn sérülést szenvedő Feczesin Róbert, és Kovács István is, aki a legutóbbi, DVTK elleni bajnokit kihagyta.

Növeli a gondot viszont, hogy nem utazott a csapattal a BATE elleni hazai mérkőzésen megsérült Juhász Roland, a vírusos fertőzéssel bajlódó Simon Ádám és az eltiltását töltő Rudolf Gergely. Utóbbit annak ellenére benevezte a BL-be a Videoton vezetése, hogy tudták, a 3. selejtezőkör egyetlen párharcában sem léphet pályára tavalyi eltitlátsa miatt, ellenben mivel a Vidi kiesés esetén is az Európa Ligában folytatja, ott már rendelkezésére állhat a fehérvári csapatnak.

 

A Videoton játékosai elprepültek. Hogy meddig szállnak, majd meglátjuk
Forrás: vidi.hu

Az 1-1-es első mérkőzés ellenére nem látjuk teljesen lehetetlennek a Videoton helyzetét. A Videoton rém gyengén kezdte az idei szezont, leginkább a góllövéssel akad problémájuk, de szerintünk ennek is meg van az oka, igaz a Videoton vezetésének is meg van a bajnokcsapat edzőjének és egyes játékosainak elküldéséről a saját verziója.

Ami a mérkőzés előtt pozitívumként azonban elmondható, az az, hogy egy hete már egészen pofásan nézett ki a csapatjáték, csak az eleje hiányzott a gárdának, míg a hétvégén, ha csodával határos módon is, de végre nyert az NB1-ben az alakulat.

A Videoton június 11-én mutatta be új edzőjét. Bernard Casoni az ismert okok miatt egy felbolydult méhkast örökölt. Egységes öltözői hangulat helyett, széthúzás, és klikkesedés fogadta, amit nem lehet egyik napról a másikra helyre rakni. Ráadásul a francia trénernek minden bizonnyal más elképzelése van a játékról, mint elődjének, a bajnoki címet és a BL-indulást megszerző Juan Carillónak volt.

Visszatérve a hiányzókra: Juhász pótlását magas szinten képes megoldani a Vinicius, Lang kettős, míg Simon már az első meccsen sem játszott. Feczesin lehetséges feltűnése a csatársorban még akár gólban is megmutatkozhat. Ha meg van egy rúgott gól és nincs kapott, akkor már meg is van a továbbjutás.

Ha, mondjuk még mindig a csapat játékosa lenne a nyáron ingyen eligazolt, azóta a Legia Warsawában hét meccsen hét gólt szerző Nemanja Nikolics, ez sokkal egyszerű lenne. De nem az… Így szerda este marad a 20 százalék esély, amibe mi a felszálló forma és az inkább pozitív irányba mutató előjelek okán belekapaszkodnánk. A Haradszki Stadionban meglátjuk, mire lesz mindez elég. A mérkőzés magyar idő szerint szerdán, 19.30 órakor kezdődik. 

A BL-selejtező 3. fordulójának visszavágói:

kedd:

bajnokok ága:
Molde (norvég)-Dinamo Zagreb (horvát) 19.00 (az első mérkőzésen: 1-1)
APOEL (ciprusi)-Midtjylland (dán) 19.00 (2-1)
nem bajnokok ága:
Ajax Amsterdam (holland)-Rapid Wien (osztrák) 20.15 (2-2)
AS Monaco (francia)-Young Boys (svájci) 20.45 (3-1)

szerda:

bajnokok ága:

Asztana (kazah)-HJK Helsinki (finn) 16.00 (0-0)
Qarabag (azeri)-Celtic Glasgow (skót) 18.30 (0-1)
BATE Boriszov (fehérorosz)-VIDEOTON FC 19.30 (1-1)
Basel (svájci)-Lech Poznan (lengyel) 20.15 (3-1)
Partizan (szerb)-Steaua Bucuresti (román) 20.30 (1-1)
Malmö FF (svéd)-Red Bull Salzburg (osztrák) 20.30 (0-2)
Viktoria Plzen (cseh)-Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 20.45 (2-1)
Skenderbeu (albán)-Milsami Orhei (moldovai) 20.45 (2-0)
nem bajnokok ága:
Sparta Praha (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 18.45 (2-2)
FC Bruges (belga)-Panathinaikosz (görög) 20.30 (1-2)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Fenerbahce (török) 20.45 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik