Foci

Hosszú 200 gyorson Ledeckyt szorongatta

Hosszú Katinka (Array)
Hosszú Katinka (Array)

A hétfőn világcsúccsal világbajnoki címet szerző úszónőnk és Cseh László is vízbe szállt kedd délelőtt Kazanyban - többek közt.

A kedd reggel rögtön egy világcsúccsal kezdődött. 50 mellen a dél-afrikai Cameron van der Burgh, a hetedik előfutamban (!) döntötte meg saját 2009-es 26,67-es csúcsát. Horváth Dávid 28,40-es egyéni csúccsal nem jutott tovább, 37. időt úszta, de érthetően boldogan értékelt az M4-nek: “Egyéni csúcsot úsztam, élveztem. Nem jutottam tovább, de jól teljesítettem. Én a 200-as tempóra vagyok beállva.”


Hosszú Katinka bár a hétfői nap után kissé fáradt volt, de remekül úszott
Fotó: europress

200 gyorson Hosszú Katinka mellett Verrasztó Evelyn is rajthoz állt. Hosszú az ötödik futamban Katie Ledecky (1:55,82) – aki hétfőn 1500 méteres előfutamok során úszott világcsúcsot – mögött a második helyen (1:56,32) csapott a célba, míg Verraszó Evelyn 2:00,72-vel a kilencedik helyen végzett a hatodik futamban. Hosszú 2. helyen jutott tovább a középdöntőbe. Verrasztő 30. lett és nem folytathatja ebben a számban.

Cseh László egy másodperccel elmaradva országos csúcsától (1:53,71) megnyerte 200 pillangón az előfutamát, és legjobb idővel (!) továbbjutott a középdöntőbe. “Kora reggel nem számítottam ilyen jó időre, de nagyon örülök a biztató kezdésnek. A középdöntőben megpróbálom tartani a tempót, aztán a döntőben remélem nem ér meglepetés” – fogalmazott az 50 méteres pillangón bronzot szerző és ezzel sporttörténelmet író Cseh László. 

Férfi 800 gyorson Bernek Péter a negyedik, míg Gyurta Gergely az ötödik előfutamban volt érdekelt. Előbbi 7:59,56-al kilencedik lett futamában és nem jutott tovább. Gyurta Berneket másolta, ő is kilencedik lett előfutamában 7:58,70-el. Nem jutott tovább.

A délutáni döntőkben a keddi napon Kapás Boglárka lesz érdekelt 1500 gyorson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik