Foci

BL: Nikolics, öt meccs, négy gól, Videoton, négy meccs két gól

nemanja nikolic (Array)
nemanja nikolic (Array)

A fehérváriak egykori támadója ott folytatja Lengyelországban, ahol az NB1-ben abbahagyta. Eközben a bajnokcsapat brutál gyenge rajtot fogott és képtelen gólt lőni. Kedd este indul a BL-3. selejtezőköre.

A kedd esti BATE Boriszov elleni BL-selejtező előtt kicsit elgondolkodtam azon, vajon mi lenne, ha a Videotonnál nem olyan lenne az üzletmenet, amilyen? Ha a csapat bajnoki címét követő – ez kétszer fordult elő a történelemben -, két héten belül nem vernék szét a csapatot? Ha nem engednék el a legjobbakat, ha nem rúgnák ki az edzőt a soros BL-selejtezők előtt? Ha nem kellene az új edzőnek három hét alatt új csapatot építenie?

 Nemanja Nikolics mellett távozott a kapus Calatayud, a védő Stopira, a támadó Alvarez és az edző Juan Carillo is
Fotó: MTI 

Ki tudja miért, ezt teszik. Most ennek isszák a levét. A Videoton az aktuális bajnokhoz méltatlanul, az idei két bajnokiján egyetlen pontot, mi több gólt sem szerzett. A BL-ben a szerény játéktudású, de annál lelkesebb, hajtósabb walesi The New Saints elleni két mérkőzésen (0-1,1-1) egy-egy gólt lőtt Gyurcsó Ádám, a másodikkal hosszabbításban csikarták ki a továbbjutást.

Nincs is mit csodálkozni azon, hogy Casoni edző olyan paneleket puffogtatott a kedd este 20:30-kor kezdődő BL 3. selejtezőkör előtt megtartott sajtótájékoztatón, hogy: “Nincs más választásunk, mindent bele kell adnunk, mert a munka kifizetődik és akkor eredmények is lesznek”… Meg, hogy: “A továbbjutás két találkozón dől el, de mindenképpen fontos az első összecsapás, amelyen mentálisan és fizikailag is a maximumot kell nyújtanunk”… És, hogy: “Csak rajtunk múlik a siker, a jövő pedig a csapat erejében rejlik”…

 

Hú, ezek ám a sokat mondó szavak! De mi mást mondhatott volna? Szegény edzőt Burcsa Győző sportigazgató nyilván azzal hitegette, csábította Magyarországra, hogy a magyar bajnok remek kis csapat, utcahosszal nyerte a bajnokságot, nagy célok lebegnek a tulajdonos szeme előtt a BL-ben. Oszt azzal szembesült, hogy káosz van az öltözőben és egyetlen épkézláb góllövő nincs az együttesben…

A sors fintora, hogy eközben az a játékos, aki a 2014/15-ös szezonban 21 találattal az NB1 gólkirálya volt  és aki a Videoton történetének mindkét bajnoki címében elévülhetetlen érdemeket szerzett, Lengyelországban lövöldözi garmadával a gólokat. A Legia Warszawa légiósa egy hónapja él a fővárosban, és öt eddigi mérkőzésén négy találattal segítette csapatát. 

 Nemanja Nikolics (balról a második) eközben ontja a gólokat Vaesóban
Fotó:europress 

Elkelne egy Nikolics ma este a Sóstói Stadionban. Helyette lett egy leketyegett Rudolf Gergely, akit kapkodva leigazoltak. Na és most tessenek figyelni! A pénteken szerződtetett válogatott csatár Győrből kétmeccses eltiltást hozott magával a nemzetközi mérkőzésekre, ezért őt a klub ugyan benevezte, de nem játszhat se kedd este, se a jövő szerdai visszavágón, esetleg, ha továbbjutnak a Play OFF-ba, vagy ha vereség esetén folytatják az EL-ben..

A fentiekből krisztálytisztán látszik, a Videotonnak igazán “átgondolt, irigylésre méltó” a sport és az üzletpolitikája. De legalább kiderült az is, a BL-t, vagy az EL-t illetően optimisták.Szép nem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik