Foci

Elképesztő tizenegyes törte össze Panamát

Panamai-valogatott(2)(960x640).jpg (Array)
Panamai-valogatott(2)(960x640).jpg (Array)

Az Arany-kupa elődöntőjében a játékvezető a 89. percben, 1-0-ás panamai vezetésnél adott büntetőt a mexikóiaknak. De miért?

M. Geiger minden bizonnyal közellenség lett Panamában. A játékvezető az Arany-kupa szerdai elődöntőjében előbb a 25. percben kiállította Tejadát a panamaiaktól, de ettől még az 57. percben egy szöglet utáni fejes góllal tíz emberrel is megszerezték a vezetést R. Torres révén.

Mexikó erőlködött, de csak nem tudta bepréselni a hosszabbításhoz szükséges gólt, így a játékvezető gondolt egy merészet és a 89. percben egyszer csak a 11-es pontra mutatott. Eleinte senki sem értette miért és a videót böngészve is csak nagy nehezen állapítható meg, hogy újra Torres volt a főszereplő, mert mintha a felszabadítása után a kezéhez ért volna a labda. Míg a közvetítés riportere is vinnyogva röhögött az ítélet láttán, a panamaiaknak meg elgurult a gyógyszerük.  

Előbb levonultak a pályáról, majd lökdösődés kezdődött. Tíz perc kellett míg megnyugodtak a kedélyek és A. Guardado a 90+10. percben hosszabbításra menthette meg a meccset. Ha ez nem lett volna elég, a hosszabbításban adott nekik még egyet és Guardado biztos ítélet végrehajtónak bizonyult ekkor is.

Érdekes, Mexikó a Costa Rica elleni negyeddöntőt is büntetővel nyerte meg, Guardado akkor a 124. percben alakította ki az 1–0-s végeredményt… A panamaiak a mérkőzés után sajátos módon alkottak véleményt a CONCACAF-zóna funkcionáriusairól: korrupt emberekkel – írták a drapériára. Emlékeztetőül: a FIFA-botrány főszereplői is épp ebből a térségből kerültek ki…

A másik elődöntőn óriási meglepetésre Jamaica 2-1-re verte a házigazda Egyesült Államokat.

Arany-kupa, elődöntők, eredmények:

Egyesült Államok–Jamaica 1–2 (Bradley 48., ill. Mattocks 31., Barnes 36.)
Panama–Mexikó 1–2 – h.u. (R. Torres 57., ill. A. Guardado 90+10., 105+1. – mindkettőt büntetőből)

Döntő (Július 27.)
Jamaica–Mexikó 1.30
Philadelphia, Lincoln Financial Field

A 3. HELYÉRT (JÚLIUS 25.)
Egyesült Államok–Panama 22.00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik