Foci

Ilyet is rég hallottunk: a magyarok Európa braziljai

Németh Krisztián (Array)
Németh Krisztián (Array)

Németh Krisztián góllal és gólpasszal járult hozzá csapata, a Kansas City kupaelődöntőbe-jutásához. Edzője nyilatkozott.

Az Egyesült államok országos kupasorozatának negyeddöntőit rendezték kedd este, ahol a Kansas City hazai pályán 3-1-re verte a Houston Dynamót. Az első olvasatra sima találkozó helyett azonban izzadságszagú továbbjutásról beszélhetünk, különösen, ha tudjuk, hogy a Dynamo a 31. perctől emberhátrányban futballozott, de ennek ellenére az 59. percben Will Bruin révén megszerezte a vezetést.

A Kansas a 70. percben egy büntetőt is kihagyott és csak a 71. percben sikerült egalizálni, majd a 86. perctől Németh Krisztián Dwyerrel eldöntötte a meccset.  Előbb a magyar támadó ugratta ki Dominic Dwyert, aki nem hibázott, majd a 88. percben az angol támadó visszadta a gólpasszt.

A Kansas magyar származású edzője, Vermes Péter a mérkőzés végi nyilatkozatában kitért Német Krisztián teljesítményére is. “Ő magyar. A magyarok Európa braziljai. Ezt mondtam már korábban is. Intelligens futballista, és amit szeretek benne, az az, ha a támadó harmadában, amikor szituáció van kiváló a koncentrációja, tudja mikor kell lőnie és mikor passzolnia. Remek, önzetlen csapatember, és ezért értik meg egymást Dominickel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik