Foci

Casoni elmondta, mi a baj a Vidivel

bernard casoni (Array)
bernard casoni (Array)

A Videoton FC a múlt heti első mérkőzéshez hasonlóan a szerdai visszavágón is győzni szeretne a walesi The New Saints együttese ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. Ehhez azonban 90 percen át kell a koncentráció.

A mérkőzést felvezető keddi sajtótájékoztatón Bernard Casoni vezetőedző hangsúlyozta: miután az első meccsen sikerült nyerniük, a visszavágón is hasonló eredményt vár, írja az MTI. Megjegyezte, hogy a múlt héten jól kezdték a mérkőzést, hasonló szándékkal lépnek pályára Székesfehérváron is.

A góllövő csatár hiányát firtató kérdésre elmondta: egyelőre nincs más választásuk, ugyanazzal a csapattal állnak ki, mint a múlt heti találkozón. Szerinte nem okozhat gondot a csatárhiány, csak jó mentalitással kell nekiállni a találkozónak.

A francia tréner úgy vélte, a Videotonból elsősorban a 90 percnyi összpontosítás hiányzik. Jelenleg félidőnként 20-25 percig tud a csapat megfelelően összpontosítani, de ez nem elég.


Egyelőre nem túl meggyőző a bajnoki címvédő a szezonban, de Casoni bízik benne, hogy a BL-ben sikerül továbbjutni
Fotó: MTI 

Az első mérkőzésen győztes gólt szerző Gyurcsó Ádám kiemelte: kellemetlen ellenféllel csapnak össze szerdán, amely fizikálisan próbál dominálni, de nagy játékerőt nem képvisel. Mint mondta, jól kell zárniuk hátul, hogy a walesi együttes ne szerezhessen gólt és így ne jöjjön vissza a párharcba.

A játékos szerint biztosan meglesznek a lehetőségeik a gólszerzésre, főként azért, mert az ellenfélnek támadnia kell, így könnyen kinyílhat. Úgy vélte, az első hazai gólig lesz izgalmas a meccs, mert azzal majd eldől a párharc.

Gyurcsó Ádám közölte: minden székesfehérvári játékos a szerdai találkozóval foglalkozik, amennyiben továbbjutnak, akkor kezdik el feltérképezni az új ellenfelet.

Kérdésre elmondta, nem érdemes foglalkozni a tavalyi csapattal, a jelenlegi gárdának kell a lehető legtöbbet kihoznia magából. A játékosok és a stáb is azon dolgozik, hogy hasonló élményeik legyenek, mint az előző szezonban.

„Meccsről meccsre jobbak leszünk” – jelentette ki Gyurcsó.

Múlt kedden a fehérváriak felejthető produkciót nyújtottak a The New Saints otthonában, ugyanakkor Gyurcsó Ádám góljával 1-0-s győzelmet arattak. A mérkőzésen ráadásul Bernard Casoninak három játékosát, a két kapust, Branislav Danilovicot, Filip Pajovicot, valamint Mirko Ivanovskit is nélkülöznie kellett, mivel adminisztrációs hiba miatt nem kaptak vízumot.

Amennyiben a Videoton továbbjut, akkor a következő körben a fehérorosz BATE Boriszov, vagy az ír Dundalk lesz az ellenfele, ennek párharcnak az első felvonását előbbi csapat nyerte 2-1-re.

A székesfehérvári Sóstói Stadionban sorra kerülő összecsapás 20.30-kor kezdődik, a játékvezető a litván Nerijus Dunauskas lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik