Foci

Vége, az MLSZ eleresztette Dárdai Pál kezét

Dárdai Pál (Array)
Dárdai Pál (Array)

Mégsem maradhat kettős funkcióban a magyar válogatott és a Hertha BSC vezetőedzője.

Magyar kommentek özönlötték el a Hertha Facebook-oldalát

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátralévő négy mérkőzésen Dárdai Pál helyett Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat – közölte hétfőn honlapján az MLSZ.

Érdekes, ezt a forgatókönyvet már július elején sejteni lehetett, lévén a Hertha-MLSz szerződésben német lapinformációk szerint volt egy záradék, miszerint bármikor visszahívhatja a Hertha a magyar edzőt. Most ez történt. Ennek ellenére többen is bizakodva nyilatkoztak Dárdai Pál és a magyar válogatott közös jövőjét illetően. Ez persze érthető, hiszen Dárdaival tétmeccsen nem kapott ki a nemzeti tizenegy egyedül az oroszok elleni barátságos meccs végződött 2-1-es vereséggel..

 Dárdai Pálnak megszűnt a kettős szerepköre, a jövőben csak a Hertha BSC-re koncentrál
Fotó: MTI 

“Az MLSZ tudomásul veszi és tiszteletben tartja a Hertha döntését, amelyet azonban a két fél által korábban aláírt szerződés alapján jogilag, és az elmúlt nyolc hónap tapasztalatai alapján szakmailag is nehezen indokolhatónak tart” – vázolta a döntés hátterét dr. Csányi Sándor.

“Pár héttel a magyar férfi válogatott számára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzések előtt ugyanakkor – a Herthával történt hosszas egyeztetések után – most nincs értelme a jogászkodásnak, egy hónapokkal később véget érő esetleges per visszamenőleg nem oldaná meg az őszi kapitánykérdést. Az MLSZ elnöksége megköszöni a német klubnak, hogy egy számunkra nehéz időszakban hozzájárult Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásához. Úgy tűnik, most ők szorulnak a mi sportszerű hozzáállásunkra, ami az elmúlt szűk egy év eseményei alapján kötelességünk. Külön köszönet illeti a fiatal kapitányt, aki dupla terhelés mellett is versenyben tartotta a magyar válogatottat, és reményt adott a magyar szurkolóknak” – hangsúlyozta a szövetség elnöke. 

Dárdai Pál mérlege a magyar válogatott élén:

Európa-bajnoki selejtezők:
Románia–Magyarország 1-1
Feröer–Magyarország 0-1
Magyarország–Finnország 1-0
Magyarország–Görögország 0-0
Finnország–Magyarország 0-1

Barátságosok:
Magyarország–Oroszország 1-2
Magyarország–Litvánia 4-0

A magyar válogatott további Európa-bajnoki selejtezői:

  • Szeptember 4.: Magyarország–Románia
  • Szeptember 7.: Észak-Írország–Magyarország
  • Október 8.: Magyarország–Feröer
  • Október 11.: Görögország–Magyarország

A csoport állása:
1. Románia 14 pont
2. Észak-Írország 13,
3. Magyarország 11
4. Feröer 6
5. Finnország 4
6. Görögország 2

Az összes csoportot figyelembevéve Magyarország jelen állás szerint a legjobb 3., így kvalifikációt érő  helyen áll a 2016-os Európa-bajnokságra.

Csányi kitért Berndt Storck szerpére is. “A német szakember az U20-as világbajnokságon – ahogy Dárdai Pál a felnőtt válogatottnál – bizonyította, hogy a német futballkultúra és szakmai hozzáértés komoly segítséget jelenthet a magyar labdarúgásnak. Abban bízunk, hogy Storck irányításával ősszel valóra válhat a Dárdai-csapat által visszahozott remény: a magyar válogatott harminc év után ismét kijuthat egy világeseményre.”

A német szakember holnap 11.00 órakor az MLSZ-székházban (Budapest, Kánai út 2/D.) sajtótájékoztató keretében mutatkozik be szövetségi kapitányként a magyar nyilvánosságnak, és ismerteti elképzeléseit az őszi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekkel kapcsolatban.

Várjuk a reakciókat: vajon Berndt Storckkal kijut az Európa-bajnokságra a válogatott?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik