Foci

Gálázva elődöntős az Egyesült Államok

Clint Dempsey (Array)
Clint Dempsey (Array)

Már az elődöntős ellenfele is megvan a házigazdának az Arany-kupán.

Örömfutballt bemutatva jutott be az Egyesült Államok válogatottja a legjobb négy közé a hazai rendezésű Arany-Kupán. Jürgen Klinsmann csapatának ellenfele a negyeddöntőben a torna végére gyakorlatilag elfogyó kubai nemzeti csapat volt.

A vendéglátók gyakorlatilag szűk negyed óra alatt eldöntötték a továbbjutás kérdését. Előbb Clint Dempsey talált be a harmadik percben, tíz minutummal később Gyasi Zardes duplázta meg az előnyt.

A félidő előtt még Johannsson és Gonzalez is betalált, így négygólos előnyel fordultak a felek. A második 45 perc főszereplője Dempsey volt, aki további két találattal szomorította Discovelis Guerra kapust.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A játéknap másik negyeddöntőjében Jamaika találkozott Haiti csapatával. Itt is egy gyors gól döntött. Giles Barnes már a hatodik percben beállította a végeredményt. Hiába próbálkozott több lövéssel Haiti, az egyenlítés nem jött össze.

Az Egyesült Államok így Jamaika válogatottjával mérkőzik majd meg a döntőbe jutásért. A másik két negyeddöntőt magyar idő szerint vasárnap este és hétfő hajnalban rendezik. Előbb Trinidad és Tobago találkozik Panamával, majd Mexikó Costa Ricával.


USA 6-0 Cuba HD All Goals and Full Highlights… by zidanekrisz


Jamaica clasificó a las semifinales de la Copa… by noticiastvperuana

Eredmény – Arany-kupa, negyeddöntő

Egyesült Államok – Kuba 6-0 (4-0)

Gólszerző: Dempsey (3, 63. –büntetőből, 76.), Zardes (13.), Johannsson (31.), Gonzalez (44.)

Jamaika – Haiti 1-0 (1-0)

Gólszerző: Barnes (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik