Foci

Víctor Valdésnek befellegzett Manchesterben

Victor Valdes (Array)
Victor Valdes (Array)

A játékosnak nincs jövője a Manchester Unitednél, a spanyol kapust el fogja adni a klub - erről Louis van Gaal, az angol labdarúgócsapat vezetőedzője beszélt az egyesült államokbeli felkészülési túra előtt. A 33 éves hálóőrt nem is vitte magával a holland szakember a tengerentúlra.

„Nem vettük figyelembe a keret összeállításánál, mert nem követte a filozófiánkat” – mondta róla van Gaal.

Valdést januárban másfél évre igazolta le az MU, de a játékos mindössze két mérkőzésen szerepelt az előző szezonban. Van Gaal szerint a mellőzésének az is az oka, hogy egy alkalommal megtagadta a pályára lépést a második csapatban.

„Ha nem akarsz alkalmazkodni az alapelveinkhez, akkor csak egy út létezik számodra, és az kifelé vezet” – fogalmazott a vezetőedző, aki egyértelmű igennel felelt arra a kérdésre, hogy el fogják-e adni Valdést.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A világ- és Európa-bajnok Valdést, az FC Barcelona korábbi kapusát második számú hálóőrnek igazolta az MU honfitársa, David De Gea mögé.

A Manchester United 26 fős kerettel utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, a játékosok között ott vannak az új szerzemények, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Matteo Darmian és Morgan Schneiderlin is. A tengerentúli túrán 13 nap alatt négy meccset játszik az angol csapat, az ellenfelek között ott lesz a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona (július 25.), valamint a Paris Saint-Germain (július 30.) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik