Foci

Doll bátor játékot vár és a szurkolók segítségében bízik

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)

A Fradi vezetőedzője abban bízik, hogy minél többen kilátogatnak a stadionba. A Lettországban vendégeskedő Loki trénere, Kondás Elemér nem becsüli len az ellenfelet. Edzői nyilatkozatok az Európa Liga-selejtező második körének magyar érdekeltségű meccsei előtt.

A Ferencváros vezetőedzője és labdarúgói is úgy érzik, pluszt jelenthet a számukra, hogy az Európa Liga első selejtezőkörétől eltérően csütörtökön, a második forduló első összecsapásán már nézők előtt fogadhatják ellenfelüket, a bosnyák Zeljeznicar együttesét – a Go Ahead Eagles ellen még zárt kapuk mögött játszott a Fradi egy tavalyi büntetés miatt.


Fotó: MTI

„Jó eredményre van szükségünk hazai pályán, ezért fontos, hogy bátran, önbizalommal telve játszunk saját arénánkban. Lényeges, hogy jól kezdjünk, rögtön az első percekben megmutassuk, hogy egyértelműen a továbbjutásra törekszünk. Ebben segítségünkre lehet a Fradi szurkolótábora is – a játékosok számára mindig jobb sok néző előtt játszani, mint üres stadionban – idézi a fradi.hu Thomas Dollt. – Persze tudjuk, hogy erős csapat ellen lépünk pályára. Megfigyeltük ellenfelünket, videókat néztünk a korábbi meccseikről. Sok tehetséges játékos van ellenfelünk keretében, de elsősorban a saját csapatommal foglalkozom. Nem mintha lebecsülném a Zeljeznicart, egyszerűen úgy gondolom, hogy a legjobb megközelítése a meccsnek, ha főként saját magunkra koncentrálunk” – tekintett előre a Fradi trénere.

A szakember szót ejtett a hétfőn szerződtetett Radó Andrásról is. Mint elmondta, a Haladástól érkezett támadóval bővültek a taktikai lehetőségei, azt azonban nem árulta el, hogy beveti-e csütörtökön.

Milomir Odovic, a vendég Zeljeznicar vezetőedzője a szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, több mérkőzését is megnézte a zöld-fehér együttesnek, amelyet nagyon kemény ellenfélnek nevezett.

„Elég idős vagyok már, hogy emlékezzek arra, amikor a Ferencváros még Európa vezető csapatai közé tartozott, de úgy gondolom, a jelenlegi együttese is sokkal erősebb annál, mint amilyen helyen áll a nemzetközi rangsorban” – mondta a 60 éves tréner, majd hozzátette: bízik abban, hogy fiatal csapata a lehető legjobbját nyújtja majd, de ha így is alakul, akkor is nagyon nehéz dolga lesz.

A találkozó 20.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában. Szerda délutánig már több mint 7000 jegy talált gazdára.


Fotó: MTI

A DVSC-TEVA is pályára lép csütörtökön, a hajdúságiak Lettországban vendégeskednek a Skonto otthonában. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője még kedden tekintett a mérkőzés elé a klubhonlapon és óva intett mindenkit attól, hogy lebecsülje az aktuális ellenfelet:

„A nemzetközi kupában nincs olyan, hogy az egyik esélyesebb, a másik kevésbé, mert bármikor történhetnek meglepetések is. Láthattuk, hogy hazai pályán 3-0-ra legyőztük a Szutjeszkát, kint pedig már nagyon nehéz volt, mert nem rúgtuk be a helyzeteket. Lehet, hogy a papírforma mutat a két csapatnál eltérést, de ezzel sosem szabad foglalkozni, hanem a pályán kell megmutatni, mire vagyunk képesek” – idézi a dvsc.hu Kondást.

Montenegróban nem csak az ellenféllel, de a hőséggel is meg kellett küzdenie a Lokinak, amely kis híján elszórakozta háromgólos előnyét a visszavágón. Rigában kellemesebb lesz az időjárás:

„A montenegrói klíma nem igazán tett jót a futballnak, 41 fok volt a meccs előtt fél órával a pályán. A lettországi összecsapás már teljesen más időjárási körülmény között lesz, ami pozitív. Ugyanakkor egy kellemetlen ellenfél vár ránk Rigában. Olyan keretet próbálunk kialakítani, amelyről úgy gondoljuk, az adott mérkőzésen meg tudja oldani a feladatát. Ilyenkor természetesen a cserékre is gondolni kell, miként tudunk belenyúlni a meccsbe, ki az, aki változtatni tud a játékon. A célunk nem is lehet más, mint az: jó eredményt érjünk el kint, hogy a jövő heti visszavágót továbbjutási eséllyel várhassuk.”

A debreceniek meccse 18 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik