Jamaicai válogatott (Array)
Foci

A Vidi légiósa sem tudott segíteni

Jamaica és Costa Rica labdarúgó-válogatottja bejutott a negyeddöntőbe az Egyesült Államokban zajló Arany Kupán.

Pedig Salvador igazán agilisan játszott, még helyzeteket is kialakított, de valahogy csak nem sikerült a jamaicai kaput bevenniük. Aztán a 71. percben jött az Angliában született és ott, a Reading FC-ben “csatárkodó” Garath McCleary és a szintén Angliában, a Leyton Orient F.C.-ben futballozó Jobi McAnuff remek lövését követően a kapusról kipattanó labdát a hálóba pofozta. Ekkor már Salvadori oldalon a pályán volt Arturo Álvarez, a Videoton légiósa is, de ő sem tudott segíteni csapatán.

A csoport másik meccsén Costa Rica 0-0-t játszott Kanadával. Costa Rica mindhárom összecsapásán döntetlen született, és ezzel második lett a kvartettben, míg a kanadaiak egyetlen gólt sem lőttek a tornán, így búcsúztak.

Ezzel az is eldőlt, hogy az A csoportból a házigazda amerikai, valamint a haiti együttes mellett Panama jutott tovább, míg Salvador negyeddöntős szereplése a magyar idő szerint csütörtök hajnali Kuba-Guatemala találkozó végeredményétől függ.

A július 26-ig tartó Arany Kupán a csoportok első két helyezettjei kerülnek be a negyeddöntőbe, amelynek mezőnye a két legjobb harmadikkal válik teljessé.

Arany-kupa, B csoport, 3. forduló, eredmények: 

Kanada-Costa Rica 0-0
Jamaica-Salvador 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Jamaica 7 pont, 2. (és továbbjutott) Costa Rica 3, 3. Salvador 2 (1-2), 4. Kanada 2 (0-1)

Ajánlott videó