Foci

Kiszenvedte a győzelmet a Vidi a walesi bajnok otthonában

Gyurcsó Ádám (Array)
Gyurcsó Ádám (Array)

Bár előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót a fehérvári gárda, ezt a meccset nagyon hamar el kell felejtenie a Vidinek.

Mivel a kapus Branislav Danilovic és Filip Pajovic adminisztrációs problémák miatt nem kapott idejében vízumot, a magyar csapat új vezetőedzője, a francia Bernard Casoni azt a 23 éves Gábor Pétert állította a kapuba, aki eddig még NB I-es meccsen sem védett.

Egy óriási hazai helyzettel indult a találkozó, ezt követően azonban a Videoton irányított, többet birtokolta a játékszert, s helyzetei is voltak, bár ezek rendre kimaradtak. A walesiek kontratámadásokkal próbálkoztak, majd az első félidő utolsó perceiben beszorították a magyar bajnokot, de a szünetig nem esett gól.   

 Fotó: MTI

A fordulás után többnyire a Videoton tartotta a bőrt, de lassan szövögette támadásait, így alig alakult ki gólhelyzet. Aztán negyedórával a vége előtt Oliveira visszaszerezte elvesztett labdáját, amely Gyurcsó elé került, aki 20 méterről a bal alsóba lőtt. Ez a találat végül győzelmet ért a székesfehérvári együttesnek.

A főtáblára jutáshoz a Videotonnak három párharcot kell megnyernie. A második fordulós ellenfélen azért fontos túljutnia, mert ha a kvalifikáció harmadik körében marad alul, akkor folytathatja a szereplését az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában. Míg ha a BL-selejtező negyedik fordulójában múlják felül, akkor a második számú európai kupasorozat főtáblájára kerül.

Eredmény – Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

The New Saints-Videoton 0-1 (0-0)
Oswestry,Park Hall Stadion. Vezeti: Valásek (Brendza, Tomcík – szlovákok)

TNS: Harrison – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – A. Edwards, Seargeant (Williams, 81.), Finley – Quigley, A. Cieslewicz (Mullan, 57.) – Wilde (Draper, 84.). Menedzser: Craig Harrison

Videoton: Gábor P. – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Fejes A. – Simon Á., Pátkai (Trebotic, 70.) – F. Oliveira (Luijckx, 83.), Kovács I., Gyurcsó – Koltai (Pajac, 66.). Vezetőedző: Bernard Casoni

Gólszerző: Gyurcsó (77.)

Sárga lap: Mullan (74.), Spender (76.), Quigley (84.) illetve Pátkai (42.), Trebotic (79.)

2. FÉLIDŐ

93. PERC: VÉGE! Ha nem is meggyőző játékkal, de 1-0-ra nyert a Videoton a The New Saints csapatát és kedvező helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

90. PERC: Három perc a ráadás.

86. PERC: Juhász mentett a 16-oson belül, a lecsorgó labdát pedig Edwards vágta kapából centikkel a felső léc fölé.

84. PERC: Quigley is megkapja a sárga lapját, Wilde pedig Draperrel pacsizik az oldalvonalnál, lejön a feröer-szigeteki bajnoknak négy gólt vágó csatár.

83. PERC: Luijckx jön a hajrára fehérvári részről, Oliveirának ért véget a meccs.

81. PERC: Kihasználja második cserelehetőségét a TNS, Williams kap pár perce Seargeant pozíciójában.

79. PERC: A nemrég beállt Treboticnak is felmutatja a sárgát Valásek.

77. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!  GYURCSÓ! A Videoton szélsője egy labdaszerzés után húsz méterről nagyon pontosan lőtte ki a hosszú alsót! 0-1.

76. PERC: Spender tartott rá egy Vidi-játékos lábára, ő is besárgul.

74. PERC: Mullan kapja a walesi gárda első figyelmeztető kártyáját.

72. PERC: Veszélyes helyről végezhetett el pontrúgást a TNS, de Gábor állta a sarat.

70. PERC: Pályán Trebotic is, Pátkait hívta le a mester.

66. PERC: Cserére szánta el magát Casoni is: Koltai le, Pajac be.

65. PERC: Gyurcsó tekert középre, Koltai pedig visszafelé mozogva bal kapufa mellé bólintott.

62. PERC: Kovács robbant a walesi kapu felé, egy szerelés után Gyurcsóhoz került a labda, amit harmatgyengén odagurított Harrisonnak.

60. PERC: Hajdú B. Istvántól idéznék: “Habzó szájú szurkolót nem lehet látni.”

57. PERC: Cserélt a vendéglátó, Cieslewicz helyét Mullan vette át.

56. PERC: Újra, és újra és újra Gyurcsó, most egy szabadot löbbölt be a 16-oson belülre – eredménytelenül.

54. PERC: Megint Gyurcsó állt oda a sarokrúgáshoz, de sem azt, sem az ismétlést nem sikerült eljuttatnia társhoz.

53. PERC: Végre egy szép fehérvári akció, csakhogy a végén a betömörülő walesi védelem elől nem jutottunk lövéshez.

50. PERC: Gyurcsó eddig legjobb szöglete után Fejes stukkolt a kapus ölébe.

46. PERC: A szlovák bíró engedélyt ad a játékra, nézzük változik-e valami a szünet után.

Egyelőre egyik csapat sem játszik jól, ami sajnos nem túl jó hír magyar szempontból. A Videoton pontatlanul és kicsit szétesetten futballozik, de talán majd a második félidőben. Egy gól azért kellene. Mindjárt jövünk vissza!

1. FÉLIDŐ

45+1. PERC: Egy perc hosszabbítás után lefújja a félidőt a játékvezető.

45. PERC: Quigley kicselezett négy Videoton-játékost, majd szerencsére örömében vaktában beledurrantott egyet a labdába.

42. PERC: Itt a meccs első sárga lapja, Pátkai rendesen elkésett a belépővel.

41. PERC: Eredmény másik pályáról: a tavalyi BL-résztvevő bolgár Ludogorets hazai pályán kikapásra áll a moldáv Milsami elleni a szünetben. A Ludogerets sikerére egyébként mindössze 1,14-es odds-ot fizetnének a fogadóirodák.

38. PERC: A magyar szöglet után egy kontrából veszélyeztetett a TNS, de Gábornak nem kellett közbeavatkoznia.

36. PERC: Cieslewicz rohant a Vidi kapuja felé őrült lendülettel majd bombaerővel tüzelt a ketrec mellé.

34. PERC: Oliveira könnyen dobta fel magát az ötös mezben futballozó Marriott mellett a büntetőterületen belül, néma is maradt a bíró sípszava.

32. PERC: Azért az látszik, hogy nem szokott még rendesen össze ez a Vidi. De azért jóval képzettebb csapat a magyar a TNS-nél, ezt is le lehetett szűrni bő fél óra alatt.

29. PERC: Quigley vezette rá a bőrt egy az egyben Juhászra, a válogatott védőn felpattant a lövés, amire magabiztosan vetődött ki Gábor.

26. PERC: “Casoni joggal érezheti úgy, hogy ez a csapat be van oltva gól ellen, de csak szerez ebben a szezonban legalább egy gólt a Videoton” – mondta poénosan Hajdú B. István, a Duna Tv kommentátora.

24. PERC: Gyurcsó kapott kiváló indítást és villámléptekkel lehagyta védőjét, viszont Harrisonban elakadt közeli balos próbálkozása.

22. PERC: Pátkai indult meg a szélen a labdával, ami az akció végén visszakerült hozzá, de sajnos kissé eltotojázta a ziccert.

18. PERC: Az imént említett Gábor passzát majdnem elcsípte Wilde, aki így akár az üres kapuba is passzolhatott volna. De szerencsére csak majdnem.

15. PERC: Gyurcsó léphetett ki szabadon a jobb szélen, de éles beadása pontatlannak bizonyult.

13. PERC: Érdekesség a találkozóval kapcsolatban, hogy a Videoton kapuját az a Gábor Péter védi, akinek még NB I-es meccse sem volt pályafutása során.

11. PERC: Hátul járatja a lasztit a házigazda együttes, komolyabb esemény nélkül pörgött le az elmúlt pár perc.

6. PERC: A második fehérvári sarokrúgás már veszélyesebb volt, de fejelni nem sikerült a Casoni-fiúknak.

4. PERC: Kovács cselezgetett a büntetőterület előterében majd készített elő Oliveirának, aki a bevetődő bekkbe tüzelt.

3. PERC: Gyurcsó szögletét az első védő a mezőnybe bikázta.

2. PERC: MI MARADT KI! Egy szélső szabadrúgásra három walesi is teljesen üresen érkezett az ötös vonalánál, de egyikük sem találta el a játékszert. Meleg volt…

1. PERC: A zöld-fehérben játszó hazaiak indították útjára a lasztit.

Előzetes: Bernard Casoni, a Vidi francia trénere a múlt héten a helyszínen tekintette meg a walesiek B36 Tórshavn elleni visszavágóját, melyet 4-1-re nyert meg a New Saints. Casoni úgy látja, hogy jó csapat vár kedden és jövő szerdán a Videotonra, s különösen az első fordulós párharcban négyszer eredményes Michael Wildra kell majd odafigyelni, aki ugyan már nem fiatal, ám nagyon veszélyes, gólérzékeny futballista.

“Komolyan kell a TNS ellen készülnünk, és a két mérkőzést is komolyan kell vennünk, egyáltalán nem szabad lebecsülni a walesi csapatot” – nyilatkozta a magyar klub honlapjának Bernard Casoni.

A Videoton hétfőn reggel 18 fős kerettel indult el Walesbe. Sérülés miatt Feczesin Róbert és Rémi Mareval nem tarthatott társaival, Branislav Danilovic, Filip Pajovic és Mirko Ivanovski pedig adminisztrációs problémák miatt nem utazhat.

A kedden magyar idő szerint 20 órakor kezdődő találkozót a The New Saints pályáján, az angliai Oswestryben található Park Hall Stadionban rendezik, a visszavágót pedig jövő szerdán Székesfehérváron játsszák majd.

A főtáblára jutáshoz a Videotonnak három párharcot kell megnyernie. A második fordulós párharc megnyerése azért különösen fontos, mert ha a kvalifikáció harmadik körében marad alul, akkor folytathatja a szereplését az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában. Míg ha a BL-selejtező negyedik fordulójában múlják felül, akkor a második számú európai kupasorozat főtáblájára kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik