Foci

15,3 milliárd – ennyiből jönnek ki a magyar focicsapatok

Ferencváros-Videoton (Array)
Ferencváros-Videoton (Array)

700 millió és 3 milliárd forint között mozog a magyar labdarúgócsapatok éves költségvetése az élvonalban.

Szombaton rajtol a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idénye, a mezőny megcsappant létszámmal vág neki a küzdelmeknek, ebben a szezonban ugyanis már csak 12 csapat alkotja az NB I-et. A Blikk górcső alá vette a klubok büdzséjét és arra jutott, hogy az együttesek összesen mintegy 15,3 milliárd forintból gazdálkodnak majd a következő egy évben.

Ebben a mutatóban élen jár két csapat, nem meglepő módon a Ferencvárosról és a Videotonról van szó, amely két együttes nem titkolt szándéka a bajnoki cím megszerzése. A Fradi és a Vidi költségvetése a bulvárlap értesülései szerint 3-3 milliárd forintra rúg.


Fotó: MTI

Utána nagyobb szakadék következik, a középmezőnyben olyan csapatok következnek, melyek büdzséje 1,2 milliárd forint körül mozog. Ezek a DVSC, a DVTK, a Puskás Akadémia és az Újpest. Az utolsó harmadba a 700-800 millió forintból gazdálkodók tartoznak, mint a Haladás, az MTK, a Paks, a Békéscsaba, a Honvéd és a Vasas.

„A profifutballban hosszú távon csak pénzzel lehet sikereket elérni. Persze mindig vannak meglepetések, amikor borul a papírforma, de ha három évet nézünk, akkor helyreáll a mérleg, és többnyire a gazdagabb csapatok vannak az élen” – mondta a Blikknek Dénes Ferenc sportközgazdász.

A bulvárlap egyébként összehasonlításképp hozzátette, hogy a Barcelona éves költségvetése 539 millió euró, azaz 168 milliárd forint. De ahogyan mondani szokták: más kávéház.

A magyar klubok éves költségvetése

Ferencváros: 3 milliárd Ft

Videoton: 3 milliárd Ft

DVSC: 1,2 milliárd Ft

DVTK: 1,2 milliárd Ft

Puskás Akadémia: 1,2 milliárd Ft

Újpest: 1,2 milliárd Ft

Haladás: 800 millió Ft

MTK: 800 millió Ft

Paks: 800 millió Ft

Békéscsaba: 700 millió Ft

Honvéd: 700 millió Ft

Vasas: 700 millió Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik