Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Foci

Deutsch: Tragikomikus, abszurd és sértő a feltételezés is

Az MTK elnöke nyílt levelet írt a Vojvodina első emberének az eltávolított MTK-drapéria ügyében.

Amint arról írtunk, az MTK Budapest labdarúgócsapata 3-1-re kikapott Újvidéken a Vojvodinától, így már az Európa Liga első selejtezőköre után kénytelen búcsúzni a sorozattól. A találkozó krónikájához hozzátartozik az is, hogy a rendezők az egyik MTK-drapériát náci jelképnek nézték, így leszedették a budapesti szurkolókkal a molinót, amin egyébként a klub alapításának évszáma, 1888 volt látható.

Deutsch Tamás, az MTK aelnöke a klub honlapján reagált a történtekre, ezt változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Elnök Úr!

Az MTK Budapest elnökeként szívből gratulálok ahhoz, hogy csapata az Európa-liga következő fordulójába jutott!

Szeretném megköszönni azt a sportbaráti fogadtatást és vendéglátást, melyben játékosaink, a szakmai stábunk tagjai és klubunk vezetői részesültek Újvidéken.

Irigylésre méltó volt tapasztalni, ahogy az FK Vojvodina sokezres szurkolótábora, a mérkőzés első percétől az utolsóig buzdította a sajátjait, és a csapat, a közönség segítségével, többszörözött erővel küzdött a győzelemért, a továbbjutásért, amit vesztett helyzetből fordítva, sikerült kiharcolni.

Sok sikert kívánok az Önöknek az UEFA Európa-ligában!

Engedje meg azonban, hogy egy sajnálatos incidens kapcsán szót emeljek!

Az újvidéki mérkőzés rendezői leszedették a vendéglelátóról a szurkolóink által kirakott egyik drapériát, tévesen azt feltételezve, hogy az náci jelképet tartalmaz. Szurkolóinknak a rendezők azt jelezték, hogy azért kell eltávolítaniuk a molinót, mert a biztonsági szolgálat szerint az azon szereplő „88″, megítélésük szerint náci/neonáci szimbólum. A rendelkezésünkre álló hivatalos információk alapján, nem a találkozón jelenlévő UEFA-ellenőr intézkedése miatt kellett eltávolítani a zászlót.

Ezzel kapcsolatban arról szeretném tájékoztatni Elnök urat, hogy a zászlón „1888” felirat volt olvasható. A dátum nem más, mint az MTK megalapításának esztendeje. Egyszerre tragikomikus, abszurd és rendkívül sértő még a feltételezés is, hogy a polgári-zsidó hagyományokat képviselő, humanista eszméket valló, 127 esztendős klubunk esetében az alapításunk évszámának utolsó két számjegye, a 88 neonáci szimbólumként lenne használatos a drukkereink által.

A második világháború vérzivataros éveiben, a magyarországi zsidótörvények faji alapon korlátozták az MTK tevékenységét, majd lényegében betiltották a klubot és rengeteg sportolónk, edzőnk, klubtagunk és szurkolónk lett a holokauszt áldozata.

Mindezek alapján kénytelenek vagyunk tiltakozni a történtek miatt, és az FK Vojvodina, illetve a szurkolói iránti tisztelhetünk ismételt kifejezése mellett, határozottan visszautasítani az újvidéki rendezők túlkapását.

A klubjaink közötti jó viszony alapján bízunk abban, hogy a rendezők súlyos tévedését belátta az FK Vojvodina, és megköveti az MTK Budapest szurkolóit, a klubunk számára durván sértő valótlan feltételezés, illetve súlyos tájékozatlanság miatt bekövetkezett túlkapás miatt.

Tisztelettel,

dr. Deutsch Tamás

elnök

Magyar Testgyakorlók Köre Budapest”

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.