Foci

A félpályáról is betalált a női vb-döntő hőse

Egyesült Államok (Array)
Egyesült Államok (Array)

A legutóbb ezüstérmes Egyesült Államok csapata nyerte meg a Kanadában rendezett női labdarúgó-világbajnokságot, miután a döntőben 5-2-re legyőzte a címvédő Japán együttesét. Az USA 16 perc alatt rendezte le a finálét.

Aki nagy izgalmakat várt a vasárnapi, vancouveri finálétól, annak csalódnia kellett, az észak-amerikai együttes ugyanis hamar dűlőre vitte a dolgot. Carli Lloyd vezérletével az USA a 16. percre négygólos előnyt dolgozott ki, a középpályás három találattal vette ki a részét az álomkezdésből – a harmadikat félpályáról lőtte, érdemes megnézni az összefoglalóban.


Az amerikaiak ünnepelhettek a végén
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A címvédő Japán ugyan a második felvonás kezdetére vissza tudott kapaszkodni valamelyest a mérkőzésbe, ám Heath az 54. percben végleg lezárta a meccset, 5-2-re nyert az Egyesült Államok.

Az USA válogatottja 16 esztendő esztendő után ért ismét révbe, ez pedig már a harmadik vb-aranyuk volt, ezzel a női mezőnyben a legeredményesebb válogatottnak vallhatják magukat. Németország kétszer, Japán és Norvégia egyszer-egyszer ünnepelhetett eddig.

Eredmény – női labdarúgó-világbajnokság, döntő

Egyesült Államok – Japán 5-2 (4-1)
Gólszerzők: Lloyd (3., 5., 16.), Holiday (14.), Heath (54.) illetve Ogimi (27.), Johnston (52.)

Videó – Az Egyesült Államok győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik