Foci

Szuperkupa: Doll találna helyet a trófeának a Fradi Múzeumban

Bernard Casoni, a Videoton nemrég kinevezett vezetőedzője győzelemmel mutatkozna be.

A Ferencváros vezetőedzője szívesen látná a Videotonnal vívandó vasárnapi labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést követően a Fradi Múzeum vitrinjében a győztest megillető trófeát. Thomas Doll erről a vágyáról azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyet a székesfehérvári összecsapást megelőzően tartottak szombaton Budapesten.

A honi sportági szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az FTC német szakvezetője hozzátette, hogy a rövid felkészülés során a legfontosabb feladatuk az Európa Liga-meccsre való felkészülés volt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne vennék komolyan a Szuperkupa-meccset.

„A bajnok ellen trófeáért küzdeni mindig komoly presztízst jelent, és ez a döntő jól illik mindkét csapat felkészülési programjába. A Szuperkupa nagyon jól néz ki, szerintem a Fradi Múzeumban tudnánk még neki helyet találni” – fogalmazott Doll.   


Fotó: mlsz.hu

A Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Videoton új, francia vezetőedzője, Bernard Casoni kiemelte: mivel nemrégiben érkezett Magyarországra, számára fontos cél volt a felkészülés során az is, hogy tökéletesen megismerje játékosait.

„Az edzőtábor kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjem a játékosaimat, elégedett vagyok velük és az eddig végzett munkájukkal. Vasárnap remek lehetőség áll előttünk, hiszen trófeával indíthatjuk a szezont” – idézte szavait az mlsz.hu.

A fehérvári futballistákat képviselő válogatott védő, Juhász Roland – akárcsak a ferencvárosi Gyömbér Gábor – azt emelte ki, hogy egy kupadöntőt mindig komolyan vesznek a játékosok, még akkor is, ha jelenleg a nemzetközi kupameccsekre való felkészülés is fontos feladatuk.

A Videoton harmadszor hódíthatja el a hazai Szuperkupát, legutóbb 2012-ben diadalmaskodott, míg a Ferencváros ötödik sikerével utolérné az örökrangsorban élen álló Debrecent.

A Szuperkupa-mérkőzés vasárnap 20.15-kor kezdődik a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik