Foci

53 millió forintba kerül egy NB I-es focimeccs közvetítése

videoton (Array)
videoton (Array)

A tervek szerint fordulónként csak két találkozót tűz majd műsorra a köztévé új sportcsatornája.

Amint arról pénteken beszámoltunk, minden bizonnyal az újonnan induló sportcsatornán, az M4-en lesznek láthatóak az OTP Bank Liga mérkőzései.

A Blikk információi szerint jelenlegi szerződése alapján, amely még az előttünk álló szezonra is érvényes, a köztévé 3,5 milliárd forintot fizet a labdarúgó szövetségnek. Ezek alapján egy meccsért 53 millió forintot zsebelhet be az MLSZ.

A szervezet nem titkolt célja, hogy fordulónként kevesebb élő közvetítés legyen, mivel ezzel akarják növelni a nem túl magas nézőszámot. Amennyiben ez az elképzelés megvalósul, hétvégenként csak két mérkőzést izgulhatunk végig a TV előtt.

Fotó: MTI

A lap által megkérdezett sportközgazdász, Szabados Gábor így vélekedett: „Nem valószínű, hogy ez a lépés megoldásra vezethet, s emiatt özönleni fognak a stadionokba a szurkolók

De a szakember szerint az elképzelés nem rossz: „A meccsközvetítések csökkentésével maga a termék jobban néz ki. Azzal, hogy rangadók kerülnek a képernyőre a kevésbé közönségvonzó csapatok összecsapásai helyett, azt eredményezheti, a bajnokság küzdelmei izgalmasabbnak tűnhetnek.

Érdekesség, hogy a nálunk előrébb járó bajnokságokban olcsóbban megússzák a TV-társaságok egy élvonalbeli mérkőzés műsorra tűzését. Ausztriában 45, Csehországban 17 millió magyar forintnak megfelelő összegbe kerül egy mérkőzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik