Foci

Magabiztosan verte montenegrói ellenfelét a Loki

Bódi Ádám (Array)
Bódi Ádám (Array)

A DVSC-TEVA hazai pályán 3-0-ra nyert a montenegrói Sutjeska ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján.

Első magyar labdarúgócsapatként a Debrecen lépett pályára a nemzetközi kupaporondon, a hajdúságiak hazai környezetben fogadták a montenegrói Sutjeska Niksic együttesét. A Loki játszott fölényben a mérkőzés kezdetén, a 16. percben gólt is sikerült szerezni, a vendégek kapusa fejjel tisztázott de pont Mihelic elé, aki kapásból a hálóba emelt (1-0). Kissé mintha megnyugtatta volna az előny megszerzése a debrecenieket, a folytatásban ugyanis többet volt a labda a montenegróiaknál, Verpecznek két bravúrt is be kellett mutatnia a szünet előtt.


Fotó: MTI

A második felvonásban lassan pörögtek fel a csapatok, majd a Loki előtt adódott több lehetőség, hogy tovább növelje előnyét, de előbb Sidibe helyzeténél védett hatalmasat a kapus, majd Kulcsár fejese ment a kapu mellé centikkel. A 64. percben aztán ismét Verpecztől kellett a bravúr, egy szabadrúgás után érkezett veszélyesen a labda a kapu elé.

A 71. percben tudta megduplázni előnyét a DVSC-TEVA, Korhut ívelt középre, Brkovic pedig közelről a hálóba bólintott (2-0). Nem sokkal később Sidibe is beköszönt, ezzel el is dőlt az odavágó, sőt, lehet, hogy a párharc is (3-0). A folytatásban Sidibe hagyott ki egy ziccert, azonban a Loki sikere így sem forgott veszélyben, nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót Kondás Elemér együttese.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5744 néző, v.: Raymond Crangle

DVSC-TEVA – Sutjeska Niksic 3-0 (1-0)

Debreceni VSC: Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Mihelic, Varga J., Szakály P., Bódi (Zsidai, 85.) – Kulcsár T. (Horváth Zs., 66.), Balogh N. (Sidibe, a szünetben)

Sutjeska Niksic: Radovic – Lukic, Sofranac, Ognjanovic, Stijepovic – Bozovic, Nikolic, Kovacevic, Vujovic, Mi. Vucic (Ma. Vucic, 59.) – Fukui

gólszerzők: Mihelic (16.), Brkovic (71.), Sidibe (74.)

sárga lap: Brkovic (63.), illetve Ognjanovic (47.), Sofranac (92.)

Videó – Mihelic góljával szerzett vezetést a Loki:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik