Foci

Történelmi tett küszöbén Chile

chile (Array)
chile (Array)

A chilei válogatott jutott be elsőként a Copa América döntőjébe.

A dél-amerikai torna legjobb négy csapata között már csak egy nagyágyú van, Argentína, így meglepő lenne, ha nem Messiék emelhetnék majd magasba a trófeát, persze nem lehet biztosra venni a sikerüket, főleg úgy, hogy a brazilokat kiejtő Paragauay ellen kell helyt állniuk az elődöntőben.

Mindebből az következik, hogy a másik ágon két gyengébb válogatott egymás közt döntötte el, melyikük is lehet majd ott a fináléban.

 

Chile érkezett jóval nagyobb skalppal a négybe, hiszen Uruguayt győzték le, míg Peru “csak” Boliíviát. A chileiek számára már az első játékrészben félig zsebben volt a mézkőzés, hiszen Zambrano 20 perc alatt két sárgát is összeszedett, így Peru több mint egy órát focizott emberhátrányban.

Ezt ki is használta az ellenfél, Eduardo Vargas ugyanis duplázott, Peru pedig csak egyszer vette be a kaput, azt is Medel öngóljának köszönhetően.

Chile így házigazdaként várja a döntős ellenfelét. A piros-fehér-kékek történetük első aranyérmükre hajtanak a Copán, eddig négyszer játszottak finálát, és mindig elbukták azt.

Eredmény – Copa America, elődöntő

Chile – Peru 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Vargas (42., 64.) illetve Medel (60.-öngól)
Piros lap: Zambrano (20.) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik