Foci

Hivatalos: Cech a rivális Arsenalhoz igazolt

petr cech (Array)
petr cech (Array)

Az Ágyúsok labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Petr Cech: a 114-szeres cseh válogatott kapus tizenegy év után távozott a Chelsea-től.

Az Arsenal honlapja hétfőn erősítette meg a brit sajtó által már egy hete “megszellőztetett” üzletet, amelynek anyagi részleteit és időtartamát nem hozta nyilvánosságra. A szigetországi média korábbi információi szerint a 33 éves kapus 11 millió font ellenében írt alá az Arsenalhoz. Cech augusztus 2-án a Wembley Stadionban éppen a bajnok Chelsea ellen, az angol Szuperkupa-meccsen mutatkozhat be új klubjában.

“Alig várom, hogy becsatlakozzak a felkészülésbe. Ugyanolyan elkötelezett és sikerre éhes vagyok, mint karrierem elején. Miután beszéltem Arséne Wengerrel az elképzeléseiről, s hogy milyen szerepet szán nekem a csapatban, egyértelmű volt a döntés” – idézte a klub honlapja Cecht.

 Fotó: Facebook/Arsenal

A 2005-ben a világ legjobb kapusának megválasztott futballista azért váltott, mert az elmúlt szezonban a belga Thibaut Courtois kiszorította őt a kezdőcsapatból. A veterán kapust számos európai topcsapat, közte a Paris Saint-Germain is meg akarta szerezni, ő azonban családja miatt mindenképpen Londonban akart maradni.

Cech 2004-ben a francia Rennes együttesétől került a Stamford Bridge-re, a Chelsea színeiben 333 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, négy bajnoki címet, négy FA Kupát, három Ligakupát, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik