Foci

Kubatovék félelmetes Fradit akarnak építeni

Fradi (Array)
Fradi (Array)

Kubatov Gábor, az FTC elnöke, valamint Orosz Pál vezérigazgató értékelte az elmúlt szezont.

„Az volt a célunk, hogy olyan csapatot építsünk, amelyiktől félnek az ellenfelek már a Budapest táblánál. Ettől ugyan még messze vagyunk, de az új stadionban bajnoki meccsen még nem tudott minket legyőzni senki. Ilyen sorozatra évtizedekkel ezelőtt volt legutóbb képes a Ferencváros” – kezdett bele az évértékelésbe Kubatov Gábor.

A szurkolókról is beszélt, mint mondta, meg kell felelni az UEFA követelményrendszerének, mert különben „kidobnak, mint a gerelyt”. Jelenleg 15-en vannak kitiltva a stadionból.

„Van egy szurkolói réteg, amely úgy döntött, hogy nem akar a stadionban részesedni a sikerekből. Sajnálom, de ők nehezen tudják azt a rendet elfogadni, amit az európai futball megkövetel.”

Hozzátette, az MLSZ-nél kérvényezték, hogy a játékvezetők szidása bizonyos határokig beleférjen, mert szerinte ezzel semmi gond nincs.

Orosz Pál vezérigazgató szerint egyre többen vannak a szimpatizánsok:

„1 millió 680 ezer szimpatizánsunk van az országban. Egyre többen költenek is a Fradira, a shop az előző szezonban 460 milliós forgalmat bonyolított le, csak a derbi napján összesen 700 mezt adtunk el. Most jártak itt a Juventustól a VVK-döntő 50. évfordulója alkalmából, az egyik vezetőjük mondta, hogy a Fradi jelenleg ugyanazt az utat járja, mint ők, vagyis párhuzamosan építi a csapatot és a brandet. A két klub között van 40 évnyi szakadék. Ők már évtizedekkel ezelőtt felismerték, hogy a foci üzlet, mi sajnos csak sokkal később. Soha nem fogjuk utolérni őket, de az európai középmezőnyhöz felzárkózhatunk.”

Videó – Itt meg lehet nézni a teljes évértékelőt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik