Foci

Elképzeltük a bevándorlómentes foci-vb-t

vb bevándorlás (Array)
vb bevándorlás (Array)

Ez történne, ha a FIFA bevezetné az elsőgenerációs bevándorlási szabályt, miszerint honosított játékos nem szerepelhet egyetlen válogatottban sem.

A csoport

 
Brazília: Nem meglepő, hogy nincs szüksége honosításokra a Selecaonak, ugyanakkor bővült volna a nemzeti csapat egy-két nagy névvel. A horvát Eduardo da Silva és Jorge Sammir Cruz, valamint a portugál Pepe is brazil felmenőkkel bír.

 
Horvátország: A már említett két játékost vesztették volna el csak a horvátok, ezzel együtt megszerezték volna Blerim Dzemailit és Xherdan Shakirit Svájcból.

B csoport

 
Spanyolország: Az egyetlen hiányzó David Silva lett volna a keretből a szabály értelmében, édesanyja ugyanis japán, apja pedig a Kanári-szigetekről származik.

 
Hollandia: Az Oranje igazán nagy vérveszteséget szenvedett volna. A kapu Micahel Vorm mellett Jeremain Lens, Nigel de Jong, Rolando Bruno Martins, valamint a fotóról hiányzó Leroy Fer és Jonathan de Guzman sem léphetett volna pályára narancssárgában.

C csoport

 
Kolumbia: A dél-amerikai ország igazán szerencsésnek mondhatja magát, hisz egyetlen futballistát sem vesztett volna el köreiből.

D csoport

 
Uruguay: Csak egy játékost, ugyanakkor egy igen fontos láncszemet vesztett volna el az uruguayi gárda Fernando Muslera személyében, aki Argentínában látott napvilágot.

 
Olaszország: Mario Balotelli szülei Ghánából érkeztek Itáliába, míg Giuseppe Rossi az Egyesült Államokban született, így fájó búcsút kellett volna venniük tőlük társaiknak.

E csoport

 
Franciaország: Egyértelműen a legnagyobb vesztes lett volna ilyen szempontból. Raphael Varane és Loic Rémy Martinique szigetén született, Blaise Matuidi apja angolai felmenőkkel büszkélkedhet, Eliaquin Mangala szülei kongóiak, Rio Mavuba apja zairei, anyja szintén kongói. Tovább is van: Moussa Sissoko családja Maliban élt sokáig, Karim Benzema édesapja Algériából, Paul Pogba szülei pedig Guineából származnak. A sorból nem maradt volna ki Mathieu Valbuena sem, akinek apja spanyol.

 
Svájc: Ők is igen erősek, már ami a honosítást illeti. Gokhan Inler szülei török állampolgárok, a már említett Dzemaili és Shaqiri horvát színekben szerepelhetnének, Heris Seferovis és Mario Gavranovic pedig a bosnyák csapatban kaphatott volna helyet.

F csoport

 
Argentína: Gonzalo Higuaín bizony nem örülhetett volna világbajnoki ezüstnek, hiszen Franciaországban élte le gyerekkorát. Az argentinok cserébe megkapták volna Pablo Osvaldót, a Juventus támadóját.

G csoport

 
Ghána: Nagyon örült volna a kezdeményezésnek az afrikai gárda, hisz három alapemberrel erősödtek volna: Jerome Boateng a németektől, Mario Balotelli az olaszoktól, Danny Welbeck pedig az angoloktól csatlakozott volna hozzájuk.

Németország: Valószínűleg nem világbajnokként emlegetnénk most a németeket, ha a bevándorlóik nélkül szerepeltek volna Brazíliában. Mesut Özilnek a török, Sami Khedirának a tunéziai, Miroslav Klosénak és Lukas Podolskinak a lengyel, Boatengnek a ghánai gárdában kellene rúgnia a bőrt. Shkodran Mustafi szülei albánok, ő maga pedig Macedóniában született.

H csoport

 
Belgium: Az elsőgenerációs szabályzat bevezetésével a kongói felmenőkkel bíró Vincent Kompany és Romelu Lukaku, a spanyol ajkú Kevin Mirallas, a marokkói származású Marouane Fellaini, mi több, Alex Witsel és Mousa Dembele sem vehetett volna részt a vb-menetelésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik