Foci
fradi-szurkolók (Array)

Újra lelátóról szurkolhatnak az ultrák

Sport24
Sport24

2015. 06. 24. 10:50

Közleményt adtak ki a magyarországi szervezett szurkolói csoportok. Bizonyos feltételek teljesülése esetén visszatérnének a lelátókra. Erről tájékoztatnák a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság vezetőjét, Kósa Lajost.

 A Fradi-szurkolók jobbára a Népligetből buzdították csapatuka
Fotó: MTI

A közelményt vágatlanul közöljük:

“Az NB I-es futballcsapatok és nagyobb magyarországi táborok szervezett szurkolói csoportjainak vezetői a 2015.06.04-ei Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülését követően, az ott elhangzott tervezett törvénymódosítással kapcsolatos megbeszélést folytatattak.

A résztvevők egyetértettek az ülésen elhangzottakkal, miszerint Magyarországon jelenleg alkalmazott stadionlátogatási lehetőségek nem nézőbarátok és értelmetlenül túlszabályozottak. Egyértelműen leszögezhető, hogy a jelenlegi szabályzók a felelősek a nézőszám immár semmilyen kommunikációs trükkel sem eltüntethető drasztikus csökkenéséért, amelyet a közben tízmilliárdokért épülő stadionok csak még kontrasztosabbá tesznek. Mindezek után kimondható, hogy a jelenlegi a szurkolói hagyományokkal – és a józan ésszel – sok esetben ellentétes beléptetési szabályzók megbuktak, azok mielőbbi felülvizsgálatára van szükség.

A megbeszélésen a stadionok hangulatáért felelős, a magyar futball mellett az elmúlt években minden körülmény ellenére kitartó szurkolói csoportok, akik az elhibázott politikai, futballvezetői döntések miatt kiszorultak a futballpályák mellől egységes álláspontot alakítottak ki azzal a feltételrendszerrel kapcsolatban, amelyek újra megnyithatnák a stadionok kapuit minden futballszerető néző, szurkoló előtt.

Álláspontunkat írásban és szóban mielőbb a Bizottság elé kívánjuk tárni, hogy a jelenlegi tarthatatlan helyzet feloldásra kerüljön. Kérjük ezért Kósa Lajost, hogy a bizottság elnökeként erre a lehető legközelebbi időpontban biztosítson lehetőséget a szurkolói képviselők részére.

A magyarországi szervezett szurkolói csoportok”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.