Foci

AC Milan játékost igazolhat az Újpest

Filkor Attila (Array)
Filkor Attila (Array)

A Megyeri úton készül Filkor Attila. A kozéppályásnak június 30-án jár le a szerződése olasz klubjánál. Szabadon igazolható lesz.

Az nso.hu úgy tudja, egyelőre még nincs megegyyezés a 26 éves játékos és a belga tulajdonos között, de az, hogy a labdarúgó Újpesten edz azt sejteti, hogy még lehet.

Filkor Attila kalandos körülmények közt, a Pietá Hotspurs FC érintésével szökött meg az MTK kötelékéből még 2006-ban. A máltai csapat amolyan kiskapu volt. Az egykori válogatott atléta édesapja így “csempészte” ki az Internezionaléhoz a tehetségesnek tartott fiát, mert klubja annak idején olyan összeget, információnk szerint egy millió eurót kért érte, amelyet akkoriban semmiképp sem fizettek egy 18 éves magyar labdarúgóért. Most sem.

Filkor sem az Internél, sem a Milannál nem lépett pályára bajnokin
Fotó: europress

Filkor 2007 nyarán már az Inter felnőttcsapatával kezdte meg a felkészülést, és több előkészületi találkozón is pályára lépett Roberto Mancini együttesében. A felnőtteknél azonban nem sikerült megragadnia, 2008-ban, amikor kinőtt a Primavera csapatból kölcsönadták a Grossetónak, majd 2010-ben egy több szereplős csereakció során került az AC Milan kötelékébe. A középpályás 2006 nyara óta összesen tíz csapatban játszott, mindig kölcsönben. Csak a Grossetóban töltött egy évnél többet.

2007-ben debütált a magyar válogatottban is, a akkor éppen Várhidi Péter próbálta újraépíteni a nemzeti tizenegyet és számos fiatal tehetségnek szavazott bizalmat.Összesen hatszor ölthette magára a felnőtt válogatott mezét, a mutatója itt meglepően jó: öt győzelem mellett csak egy, az utolsó 2007 november 21.-i, görögök elleni 2-1-es vereség csúfítja el a mérlegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik