Foci

Copa América: Neymar nélkül is van élet

Brazília (Array)
Brazília (Array)

A brazil labdarúgó-válogatott megnyerte a C csoportot, miután 2-1-re legyőzte Venezuelát. A legjobb nyolc között Paraguay következik.

Komoly erőpróba várt vasárnap késő este a chilei Copa América C csoportjában a brazil labdarúgó-válogatottra, ugyanis legnagyobb sztárja, a játékvezető sértegetése miatt eltiltott Neymar nélkül kellett kiharcolnia a továbbjutást Venezuela ellen. Kisebb meglepetésre Robinho kapta meg a bizalmat Dungától, a 31 esztendős támadó pedig meg is hálálta a bizalmat, legalábbis nem nagyon lehetett panasz a játékára.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A brazilok igen korán, már a 9. percben vezetést szereztek Thiago Silva révén, ezután azonban mintha kissé ráültek volna az eredményre, a szünetig csak Robinho és Willian egy-egy lövése jelentett némi veszélyt a venezuelai kapura. A második játékrésznek lelkesebben vágott neki a selecao, Firmino hamar meg is duplázta az előnyt, ezzel pedig lényegében el is dőlt a találkozó sorsa, Venezuela már csak későn, a 84. percben tudott szépíteni.

A csoport másik mérkőzésén Peru és Kolumbia játszott egymással szoros találkozót, ám a helyzetek kidolgozása mellett inkább egymás aprítását helyezték előtérbe a csapatok. Nem is ért senkit meglepetésként, hogy 0-0 lett a végeredmény, ez végül mind a két együttesnek kedvezett, mert továbbjutottak.

A negyeddöntőkben Chile Uruguayjal, Bolívia Peruval, Argentína Kolumbiával, Brazília pedig Paraguayjal találkozik majd.

Eredmények – Copa América, C csoport, 3. forduló

Brazília – Venezuela 2-1 (1-0)
Gólszerzők: T. Silva (9.), Firmino (51.) illetve Fedor (84.)

Kolumbia – Peru 0-0 

A csoport végeredménye: 1. Brazília 6 pont, 2. Peru 4 pont (2-2), 3. Kolumbia 4 pont (1-1), 4. Venezuela 3 pont

Videó – A brazilok győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik