Foci
jávori gábor (Array)

Jogtalanul zárta ki az MLSZ a Nyíregyházát

Sport24
Sport24

2015. 06. 21. 19:27

Megerősítette a Nyíregyháza Spartacus igazát az UEFA levelezése - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Fotó: MTI

Mint ismert, a nyíregyházi alakulat nem folytathatja a szereplést az élvonalban, miután a Magyar Labdarúgó Szövetségtől nem kapott licencet a következő idényre.

Az együttes weboldalán olvasható közleményében tudatott fejleményeket az ügyben, amit változatlanul közlünk az alábbiakban.

A Nyíregyháza Spartacus közleménye:

Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Szpari korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni a játékost. Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai 2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja , vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt !  

Sőt “nyitott kérdés”-ek közé teszi és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít! A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán.  – A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerődésre vonatkozó szerődési felételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett – engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata -melyre az UEFA levelében is utalnak –  hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben.

A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el – mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.