Foci

Messi trükkel ünnepelte a századikat

Lionel Messi (Array)
Lionel Messi (Array)

Az argentin labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött. De ettől még Jamaica a jamaicaiaké.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Szűk tíz esztendő alatt vált századossá a 28. születésnapját hamarosan ünneplő Lionel Messi, aki ugyanakkor nem tudta felejthetetlen teljesítménnyel emlékezetessé tenni a Jamaica elleni összecsapást. Eleve a teljes argentin válogatott takaréklángon égett a szombat esti mérkőzésen, annak ellenére is, hogy már a mérkőzés kezdetén magához ragadta a kezdeményezést a dél-amerikai együttes, Gonzalo Higuaín pedig a 11. percben vezetéshez juttatta az övéit.

A Napoli csatára még az első játékrészben eltalálta a keresztlécet, majd a második felvonásban Angel Di María sistergős lökete csattant szintén a lécen. Sőt, maga az ünnepelt, Messi is betalálhatott volna, ám cseles emelését lefülelte Miller kapus (erről videó a cikk végén). A karibi együttes a második 45 percben egyébként sokkal összeszedettebben futballozott, de összességében megérdemelten nyert Argentína, az 1-0 pedig a csoportelsőséget jelentette.

Videó – Higuain gólja döntött:

A játéknap korábbi meccsén Uruguay és Paraguay egy első félidei gólváltást követően osztozott meg a pontokon, ugyanakkor mind a két együttes készülhet az egyenes kieséses szakaszra, Paraguay a második helyen, Uruguay pedig a harmadik helyről harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények – Copa América, B csoport, 3. forduló

Argentína – Jamaica 1-0 (1-0)
Gólszerző: Higuaín (11.)

Uruguay – Paraguay 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Gimenez (29.) illetve Barrios (44.)

Videó – Miller kapus nagy védése Messi emelésénél:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik