Foci

Meghalt Eisemann László

eisemann lászló (Array)
eisemann lászló (Array)

Csütörtök este tragikus hirtelenséggel, életének 62. évében elhunyt a Ferencvárosi Torna Club és a magyar válogatott legendás masszőre.

Eisemann László, avagy ahogyan mindenki ismeri, „Ejzi” 14 esztendősen a III. kerületben kezdte labdarúgó-karrierjét, később a Székesfehérvári MÁV Előre és a BKV Előre együttesében futballozott. Hazánkban a legmagasabb szinten, az élvonalban is játszhatott, ám az elmúlt évtizedekben felejthetetlen sportmasszőri pályafutása miatt volt mindenki kedvence – írja a fradi.hu.

Még igazolt játékos volt, amikor elkezdte a masszőri pályát – először a BKV Előrénél, majd a serdülő válogatottnál, nem sokkal később, 1983-ban pedig Bicskei Bertalan hívására az ifi válogatottnál is. Később egyik legnagyobb élményeként említette ezt a felkérést, hiszen így részese lehetett az 1984-es ifi Európa-bajnokság megnyerésének.

A széles mosolyáról és jó kedélyéről híres Ejzi 1996-ban, az Olimpiakosz Pireusz elleni UEFA Kupa-párharcnál csatlakozott a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és itt is azonnal szerencsét hozott. A zöld-fehérek óriási mérkőzésen harcolták ki a továbbjutást. 

Ejzi egy hároméves periódustól eltekintve közel húsz esztendőn keresztül szolgálhatta szeretett klubját. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert, két Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a Fradival.

Fotó: MTI

Ott volt az FTC-vel az UEFA Kupa-menetelésükkor, és akkor is, amikor hosszú idő után megnyerték a Magyar Kupát. 

Ejzi a magyar válogatott mellett 15 szövetségi kapitánnyal dolgozott, a nemzeti csapat több mint 250 mérkőzésének lehetett részese. 

A Fradival számtalan felejthetetlen siker, külföldi túra, edzőtábor és élmény részese volt. Szerencsésnek mondhatta magát, aki hallhatta legendásan elmesélt anekdotáit, a régi korok nagy történeteit, csibészségeit. 

Amikor néhány éve arról kérdezték, mi az a néhány szó, ami eszébe jut a Ferencvárosról, Eisi röviden csak ennyit mondott: „Ez az életem, ennyi.” 

Negyvenhét éven át tartó futballkarrierjének utolsó mérkőzésein a Fradi megnyerte a Magyar Kupát és a Ligakupát. 

Nyugodjon békében!

Videó – Ejzi gondolatai a Fradizmusról

Ajánlott videó

Olvasói sztorik