Foci

Dzsudzsákékat kizárták az Európa Ligából

dzsudzsák balázs (Array)
dzsudzsák balázs (Array)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkvát az Európa Liga következő idényéből.

Az UEFA azzal indokolta döntését, hogy a fővárosi klub vétkes a pénzügyi fair play-szabályzat megsértésében, a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződésekben.

 “A kizáráson kívül nem kaptunk további büntetést” – jelentette ki pénteken Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

A klub csütörtökön, az UEFA pénzügyi fair play-szabályainak betartását ellenőrző bizottságának látogatása után közölte, hogy a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezet be. A vezetőség ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.
    
A gárda azzal szerezte meg az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való részvétel jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik