Foci

Neymar ide, Neymar oda, elverték a brazilokat

Neymar (Array)
Neymar (Array)

A Selecao harmatgyenge játékkal simán kikapott Kolumbiától a Copa America második fordulójában.

Neymarnak a mérkőzés végén volt miért sírnia, ráadásul minden bizonnyal ki kell hagyja a csoport utolsó meccsét
Fotó: europress

A brazilok szerda este a Copa America C-csoportjának második körében hullagyengén kezdtek az első félidőben. A kolumbiaiak kihasználták ezt és Jeison Murillo révén egy szöglet utánmegszerezték a vezetést a 36. percben. Dunga edző Philippe Coutinho pályára küldésével próbálta frissíteni, vagy éppen az ötlettelenül játszó Fred helyén némi fineszt vinni a támadójátékba, de ettől sem lett kreatívabb a futballjuk.

Azért a második félidőben már inkább a Selecaó vette át az irányítást. Roberto Firmino majdnem egyenlített is a félidő közepén, de ő sem felépített támadás végén, hanem az ellenfél rosszul sikerült hazaadása után emelt az üres kapu fölé cirka 15 méterről.

Dunga Douglas Costá és Diego Tardellit is pályára küldte, hátha, de ők sem tudták felrázni a csapatot, maradt a 0-1. A végén még a hajrára beálló kolumbiai Carlos Bacca  “megrakta a tüzet” és a latinos lökdösődés eredményeként Neymar és a felbujtó Bacca piros lapot kapott.

Brazíliának a június 20-án esedékes utolsó csoportkörben, a biztos továbbjutás érdekében mindenképpen nyerni kell Venezuela ellen, mert Kolumbia nagy valószínűséggel legyőzi majd a nulla pontos Perut. Szerdán Neymarral sem ment, hát még nélküle…

Copa América, C csoport, 2. forduló, eredmények:

Brazília-Kolumbia 0-1 (0-1)
Santiago, Estadio Monumental Játékvezető: Osses (chilei) Gól:Murillo (36.)

Brazília: Jefferson, Dani Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luís – Fernandinho, Elías (Diego Tardelli, 76.) – Willian (Douglas Costa, 68.), Fred (Philippe Coutinho, 46.), Neymar – Roberto Firmino. Szövetségi kapitány: Dunga
Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Murillo, Armero – Valencia (Mejía, 79.), C. Sanchez – Cuadrado, J. Rodríguez – Gutierrez (Bacca, 75.), Falcao (Ibarbo, 77.)
Sárga lap: Fernandinho (33), Roberto Firmino (40.), Neymar (44.), ill. Gutierrez (18.)

A csoport állása:
1. Venezuela 3 pont (1-0-s gólkülönbség, 1 meccs)
2. Brazíllia 3 (2-2, 2)
3. Kolumbia 3 (1-1, 2)
4. Peru 0 (1-2, 1)

A pénteki program
C csoport: Peru-Venezuela, 01.30
A csoport: Mexikó-Ecuador, 23.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik