Foci

Hiddink felmondhat, Capellót kirúghatják

Fabio Capello (Array)
Fabio Capello (Array)

Két válogatottnál is a küszöbön van az edzőváltás.

A lemondásán gondolkodik Guus Hiddink, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Mielőtt meghozom a döntést, szeretnék beszélni néhány emberrel a környezetemben” – nyilatkozott a 68 éves edző a De Telegraafnak.

Ha Hiddink távozik, segítője, Danny Blind veszi át a helyét, aki eredetileg a 2016-os Európa-bajnokság után követné a mostani kapitányt a poszton. Hiddink vezetésével a vb-bronzérmes holland csapat nem remekel az Eb-selejtezőben, csoportjában 10 ponttal csak a harmadik helyen áll Izland (15 p) és Csehország (13) mögött.


Fabio Capello alatt elég erősen inog a kispad
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Rosszabb a helyzete Fabio Capellónak: az Orosz Labdarúgó Szövetség fontolóra veszi a szövetségi kapitány menesztését a vasárnapi, Ausztriától elszenvedett Európa-bajnoki selejtezős vereség után. A szövetséget ideiglenesen vezető Nyikita Szimonjan alelnök az 1-0-s hazai zakó után azt mondta, a vezető testület „tárgyalni fog” Capello sorsáról.

A 69. születésnapját csütörtökön ünneplő olasz szakember 2012 óta vezeti az orosz válogatottat, megbízása a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságig szól, viszont a gyenge szereplés miatt lehet, hogy nem tölti ki szerződését. A csapat a legutóbbi tíz tétmérkőzésén mindössze Liechtensteint tudta legyőzni, a Montenegró elleni, botrányos körülmények között félbeszakadt selejtező három pontját pedig az európai szövetség (UEFA) ítélte az oroszoknak.

Oroszország hátránya négy pont a csoport második, még biztos Eb-szereplést érő helyén álló Svédország mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik