Foci

Újra pályán a “legnagyobb király” meze

Szatmári Lóránd (Array)
Szatmári Lóránd (Array)

Nem fogják elhinni, ki örökölte Illés Béla 2006-ban "visszavonultatott" 10-es mezszámát!

2006-ig ezt a számot viselő és az MTK-ból visszavonuló Illés Béla nemcsak kék-fehérek, hanem a magyar labdarúgás utolsó negyedszázadának kiemelkedő alakja volt. Hogy mást ne mondjunk, “a legnagyobb király” akkora alakja volt az MTK-nak, hogy az elmúlt kilenc évben a klub lényegében ki sem adta a klub a 10-es mezt (tán Lázok János viselte egy rövidke átmeneti ideig) …

Szatmári már volt MTK-s, pontosan tudja mire számíthat és mire nem
Fotó: mtk.hu

Hogy miért, azt ne kérdezzék, éppenséggel Kanta József, ha nem is akkora zsugás, mint Illés volt hajdanán, de a mai MTK-nak mindenképpen emblematikus alakja, ráadásul klasszikus 10-es, igazi játékmester.

Ám mostantól újra pályán lesz a legendás mezszám, mégpedig a Pécsről a frissen igazolt Szatmári Lórándé az óriási dicsőség, egyben hatalmas felelősség. – számolt be az mtk.hu. Az erdélyi Petrozsényben született játékos a 2009/10-es bajnoki évadban 21 meccs erejéig már játszott a Hungária körúton, úgyhogy a társaság egyáltalán nem ismeretlen számára.

A kék-fehérek szerdán kezdték meg a felkészülést, immár László Csaba irányításával. Az új edző megnevezte segítőit is. Eszerin Teodoru Vaszilisz marad másodhegedűs, mellé érkezik a német Werner Bürger, aki korábban a skót Heartsnál már dolgozott együtt Lászlóval, míg az erőnléti edző a belga Steven Vanharen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik