Foci

U20: előnyt élveztek a szerb fiatalok

U20 (Array)
U20 (Array)

Bernd Storck a két ország válogatottja közti különbséget első sorban abban látja, hogy míg szerbiában már régóta bátran játszatják az első osztályban a fiatalokat, addig nálunk csak mostanság mutatkozik erre törekvés.

“Elsősorban büszke vagyok a csapatomra, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben. Tudtuk, hogy kevés helyzetünk lesz, és azt is, hogy döntő lesz azok megfelelő kihasználása, sajnos ma két nagyon hasonló erősségű csapat mérkőzésén nem sikerült megfelelő eredményt elérnünk. Ezen a mérkőzésen látszott, mekkora előny, hogy Szerbiában bátran szerepeltetik legmagasabb szinten a fiatalokat klubjaikban. A magyar szövetség hasonló irányú törekvéseit igazolja, hogy ezen a vb-n a mi játékosaink is igen magas szinten bizonyították versenyképességüket” — értékelt a kedd hajnali könnyes búcsú (Szerbia-Magyarország 2-1) után Bernd Storck sportigazgató az mlsz.hu-nak.

A mérkőzés után készült fotó remekül ábrázolja a drámát és a katarzist
Fotó: MTI

Érdekes, a magyar szurkolókkal ellentétbe, lásd tudósításunk hozzászólásait a szerb média dícséri a magyar csapatot. A Mondo értékelésében például kiemeli, hogy hasonlóan a korábbi világsikereket elérő szerb labdarúgókhoz, ebben a korosztályban is meg van a képesség arra, hogy az utolsó utáni percig bízzon önmagában. „Olyan ellenfelekkel szemben vezet sikerre mindez, mint a kitartó, fáradhatatlan és türelmes északi szomszédunk.” A Mondo elismeri, „szerencse is kellett a továbbjutáshoz, amely kétségtelenül megérdemelt.”

U20-as világbajnokság, nyolcaddöntő, eredmény:

Szerbia-Magyarország 2-1 (1-1, 1-1, 0-0)
Szerbia: Rajkovics – Gajics, Veljkovics, Babics, Antonov – Zdjelar, Makszimovics – Zsivkovics, Grujics (Gacsinovics, 78.), Jankovics (Saponjics, 59.) – Mandics
Magyarország: Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos (Talabér Attila, 55.), Lenzsér Bence, Tamás Krisztián (Nagy Dominik, 73.)- Nagy Ádám, Vida Máté – Zsótér Donát, Sallai Roland (Forgács Dávid, 59.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik