Foci

Bernd Storck kinevezését kvázi cáfolja az MLSZ

Bernd Storck (Array)
Bernd Storck (Array)

A felröppent hír szerint a labdarúgó szövetség sportigazgatója, az U20-as válogatottal Új-Zélandon tartózkodó szakember váltaná Dárdai Pált a válogatott kispadján. Itt a főtitkári bizonytalan nem.

A Sport24 is megírta, az érdekelt  felek nem erősítették meg, de nem is tagadták, hogy Bernd Storck válthatja Dárdait. Az U20-as válogatottal Új-Zélandon ma hajnalban szerbia ellen drámai vereséget szenvedő (2-1) és ezzel a nyolcaddöntőből kieső német szakember annyit mondott csupán, egyelőre a világbajnokságra koncentrál.

Bernd Storck láthatóan a pályán jobban érzi magát, mint az íróasztal mögött
Fotó: MTI

Dárdai sem foglalkozott különösképp a felvetéssel, megjegyezte, a szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtező az első, térjünk vissza a kérdésre utána.

Ehhez képest Vági Márton, az MLSZ főtitkára, az RTL Magyarul Balóval című műsorának kedd esti adásában cáfolni látszik a logikus felvetést. mondván: az MLSZ vezetése megkérdezte Benrd Storcktól a szerződtetésekor, hogy szeretne-e magyar szövetségi kapitány lenni, ám a német szakember végül sportigazgatóként írta alá a szerződését.

Megjegyezzük, ez a bővített mondatot maximum kitérő válaszként értékelhetjük. Ettől még akár Storck épp úgy lehet magyar szövetségi kapitány és sportigazgató is egyben, mint ahogy sebesen magához ragadta a karmesteri pálcát az U20-as válogatottnál is..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik