Foci

Bundesliga-csapat szemelte ki a Fradi kapusát

dibusz dénes (Array)
dibusz dénes (Array)

Lapinformáció szerint Dibusz Dénest a Hertha Berlin szeretné kivásárolni szerződéséből.

A csakfoci.hu információi a berliniektől hivatalos megkeresés még nem futott be a Ferencvároshoz, informális kapcsolatfelvétel viszont már történt. A lap úgy tudja, a Hertha hajlandó lenne magyar szinten komoly összeget, 5-600 ezer eurót kifizetni Dibusz Dénesért.


Dibusz Dénes tavasszal káprázatos formában védett, pontokat és kupát hozott a Fradinak
Fotó: MTI.hu

Érdekes egybeesés, hogy Andrusch József, a nemzeti együttes kapusedzője a hétfői Digi Sport Reggeli Start c. műsorában úgy fogalmazott Dibusszal kapcsolatban: “Nincsen már jó helye itthon, mennie kell. Olyan szinten van a tudását, a fizikai és a mentális állapotát tekintve, hogy minél gyorsabban külföldre kell igazolnia. Szerintem meg is van az esélye rá. A Bundesligában például el tudnám képzelni, a német bajnokság a tudása és a stílusa alapján is megfelelő lenne számára.”

Hogy a csakfoci információja és Andrus nyilatkozata közt véletlen-e az egybecsengés vagy sem azt nem tudjuk. Más kérdés, hogy véleményünk szerint pont a remek tavaszt követően, egy a magyar átlagnál jobb eredménnyel kecsegtető nemzetközi szereplés előtt az egyik legfontosabbá váló láncszemet elengedni a csapatból badarság lenne.

Már csak azért is, mert a Bundesliga csak augusztus 14-16 között rajtol. Így sokkal inkább az a forgatókönyv tűnik reálisnak, hogy Dibusz a Fradiban kezdi meg az idei NB1-es és Európa Liga-szezont. A német bajnoki rajtig lemegy az EL első három selejtező fordulója. Ha azt túléli a Fradi augusztus 7-én lesz az első, 27-én a második Play Off meccs.

Az európai átigazolási szezon augusztus 31-én zár. Ha a Play OFF-ig eljut a Fradi és ott vereséget szenved, még mindig van idő az üzlet tető alá hozására. Ha nyer, akkor meg semmi értelme. Egy EL-csoportkörös szereplés csak emelheti az értékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik