Foci

Németország fegyverekkel vehette meg vb-rendezést

FIFA (Array)
FIFA (Array)

Egyre elképesztőbb információk látnak napvilágot a FIFA körül kialakult botrányról. A legutóbbi szerint Németország megvásárolta Szaúd-Arábia támogatását.

Mint ismert, áll a bál a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körül: előbb korrupciós vádak miatt magas beosztású tisztviselőket vettek őrizetbe, majd lemondott az idő közben újraválasztott Sepp Blatter, így egyelőre nincs elnöke a szervezetnek. És egyre több kínos ügy kerül napvilágra.

A legutóbbi egészen elképesztően hangzik: a 2006-os világbajnokság házigazdájáról döntő szavazás igen szoros volt, a Die Zeit értesülései szerint pedig a németek mindent megtettek a végső siker érdekében. Állítólag fegyvereket – köztük rakétavetőket – adtak (!) Szaúd-Arábiának, hogy az ország kihátráljon a marokkói pályázat mögül és inkább őket támogassa. Emellett német cégek azt ígérték, hogy megnövelik a befektetéseiket több ázsiai országban, a Daimler pedig 100 millió eurót invesztált a dél-koreai Hyundaiba.

A korrupciós botrányban az FBI-nak besegítő kulcsember, Chuck Blazer a napokban már megpendítette, hogy az 1998-as világbajnokság rendezéséért folytatott küzdelemben is voltak visszaélések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik