Foci

U20: történelmi siker a gyanú árnyékában

Fidzsi-szigeteki válogatott (Array)
Fidzsi-szigeteki válogatott (Array)

Fidzsi-szigetek válogatottja 3-0-ra verte Honduras nemzeti tizenegyét. Hogy ez meglepetés-e? Nem kicsi! Bő egy hete a magyar fiatalok egy sima hetest gurítottak nekik.

Verevou (14. perc), Waqa (19.) és K. Alvarez (45. öngól) találataival Fidzsi már az első félidőben eldöntötte a meccset. A FIFA.com Fidzsi történelmet írt címmel számol be a 3-0-ás győzelemmel záródó mérkőzésről. Nem véletlen a cím, hiszen FIFA-tornán a szigetországnak ez volt az első győzelme.

Emlékeztetőül idebiggyesztenénk azt a május 26-i videót, amelyen a magyar U20-as válogatott a torna előtti utolsó felkészülési meccsén 7-0-ra verte Fidzsi legjobbjait. A vb-nyitányon a németek 8-1-el küldték zuhanyozni őket..

A Fidzsi-szigetek ifjait persze nem szeretnénk a történelmi győzelmükért elmarasztalni, sőt, jár nekik  akalaplengetés. Az más kérdés, hogy a hondurasi csapatvezetés helyében mi elgondolkodnánk a végeredményt látva. Különösen, ha tudjuk, a bet365 a két csapat közti tudásbeli különbséget a mérkőzés előtt 34-es szorzóval jutalmazta az észak-amerikaiak javára, akkor mindenképpen elgondolkodtató a végeredmény. Hatalmasat lehetett kaszálni a gigameglepetésnek számító hondurasi vereséggel… Szép nem?

 

U20-as labdarúgó világbajnokság, a 6. játéknap eredményei:

Nigéria-Észak-Korea 4-0
Honduras – Fidzsi-szigetek 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik