Foci
Burcsa Győző (Array)

Az ok, amiért a Vidi elküldte Carrillót

Sport24
Sport24

2015. 06. 04. 11:34

A klubigazgató szerint az edző a saját érdekeit helyezte előtérbe.

A korai órákban még azt pedzegettük, nem értjük, miért küldte el a magyar bajnok Videoton labdarúgócsapata a vezetőedzőt, Joan Carrillót. Nem sokkal később a klub hivatalos honlapján Burcsa Győző klubigazgató adott hosszabb helyzetjelentést, amiben a spanyol edző menesztésére is kitért. Burcsa úgy véli, a Vidi a csapatépítés szempontjából „súlyos időveszteséget” szenvedett.

A klubigazgató elmondta, már a télen voltak arra utaló jelek, hogy több kulcsjátékos – Nikolics, Stopira és Sándor – is távozni fog, emiatt pedig igazoltak új labdarúgókat: Marevált, Ivanovszkit és Luijckx-t. Az ő beépítésüket hiányolta Burcsa.

Burcsa Győző (Array)
Fotó: vidi.hu

„Sajnos az ő beépítésük nem történt meg időben, és ennek következtében most olyan hátrányba kerültünk, ami komoly gondot jelent a BL-selejtezőre történő megfelelő felkészülésben. Tavasszal megállt a csapat fejlődése, nemhogy előrelépés, de a szinten tartás sem sikerült. Szemben például a legnagyobb hazai riválissal, amelyben a pillanatnyi érdekeken túllépve, tudatos, hosszútávra építő munka zajlott. Az utolsó mérkőzéseken az is tisztán láthatóvá vált, hogy ezzel lépéselőnybe került velünk szemben. A kialakult helyzetben a vezetőedző felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Ha nem tudta beépíteni a távozók helyére érkező játékosokat, akkor azért, ha nem akarta beépíteni őket, akkor pedig azért. Sajnos Joan Carrillo többszöri iránymutatás ellenére is figyelmen kívül hagyta a klub hosszú távú stratégiai érdekeit, ezzel szakmai, erkölcsi és anyagi kárt is okozott” – idézi Burcsa Győzőt a vidi.hu.

„A céligazolások beépítésének, a konkurenciaharcnak az elmaradása miatt például sokat gyengült a pozíciónk a lejáró félben lévő szerződéssel rendelkező játékosok ügynökeivel folytatott tárgyalások során. Furcsa, és sokszor egymással komoly összefüggéseket mutató ügynöki tevékenység sorát tapasztaltuk ebben az időszakban. Előfordult, hogy egy ilyen ügynök nyilvánosan is véleményt formált a klubnál folyó szakmai munkáról. Nemegyszer a játékosok sem értették, hogy mi is történik körülöttük. Aztán mire átlátták, több esetben már nem volt mit tenni. Ettől függetlenül megyünk tovább a megtervezett úton abba az irányba, hogy a játékosaink körül szövődött különböző érdekcsoportok befolyását visszaszorítva, a klub érdekeit előtérbe helyező, letisztult, hosszabb távú stratégiai célok mentén tudjuk felépíteni a szakmai munkát.”

Hozzátette, Oliveira hosszabbítása után hamarosan újabb konkrétumokkal fognak előállni a jövőt illetően.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.