Foci

Navracsics üdvözölte Blatter lemondását

navracsics tibor (Array)
navracsics tibor (Array)

A sportügyekért is felelős uniós biztos egy hosszú folyamat első lépéseként értékelte Joseph Blatter lemondását a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáról, s a szövetségnél történt legújabb fejleményeket.

Az Európai Bizottság szerdai közleményében Navracsics Tibor kiemelte, hogy most egy olyan folyamatnak kell következnie, mely helyreállítja a bizalmat, és megteremti a megfelelő irányítás szilárd rendszerét a FIFA-nál.

A biztos hangsúlyozta, hogy a bizottság tiszteletben tartja a sportszövetségek függetlenségét, ám “annyi elszalasztott lehetőség és a FIFA-ba vetett bizalom teljes elvesztését követően” támogatni kell az alapvető változásokat a szövetségnél. A magyar biztos jelezte, számba veszi, hogy a bizottság és az unió ebben milyen szerepet játszhat.

 Fotó: MTI

“Ezzel tartozunk a sokmillió szurkolónak Európában és máshol, akik szeretik a sportot, és akik sokkal jobbat érdemelnek” – idézte a bizottság közleménye az uniós biztost.

Navracsics Tibor mindehhez hozzátette: a bizottság tovább fejleszti a sportszövetségekkel és a tagállamokkal kialakított együttműködést, hogy a sport társadalomban betöltött szerepe megerősödjön. Közölte, hogy a brüsszeli testület széleskörű tapasztalatra tett szert, s bizonyos eszközökkel is rendelkezik, hogy “támogassa azokat, akik most a változásért szállnak síkra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik