Foci

Mi a különbség az új és a még újabb Puskás közt?

Új Puskás Stadion (Array)
Új Puskás Stadion (Array)

Közkinccsé tette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Középülettervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság legújabb látványterveit. Meg fog lepődni!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közreadott, a Közti Zrt., Középülettervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság legújabb látványtervén az új Puskás Ferenc Stadion látható. Fürjes Balázs kormánybiztos május végén azt nyilatkozta, méretében, tömegében, műszaki megoldásaiban és funkcióiban egyaránt nehezen megvalósítható eredeti épülettervvel találkozott, amelynél rendkívül kockázatosnak tűnt az átadási határidő és a költségkeret betartása, ezért az épület ésszerűsítése mellett döntöttek.

Kíváncsiak voltunk mi változott az eredeti terv, azaz Skardelli György építész “stadion a stadionban” koncepciójában, ezért megnéztük a rendkívül impresszív régebbi, még az “ésszerűsítés” előtti látványterveket és összehasonlítottuk az újjal. Megnyugodtunk, mert megmondjuk őszintén, nem látunk különbséget a kettő között. Minden bizonnyal az “ésszerűsítést” nem a külsőségekben kell keresni.

Az új látványtervek
Fotó: MTI

Ami üdvözítő, ősszel elkezdődhet a Puskás Ferenc Stadion bontása, 2016-ban elindul az új létesítmény építése és legkésőbb 2019-re befejeződnek a munkálatok – mondta Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

 Az új látványtervek
Fotó: MTI

Az új létesítmény amellett, hogy labdarúgó mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz, továbbá 1000-1500 fős konferenciákat is tarthatnak majd benne.

Az új látványtervek
Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik