Foci

Jó döntést hozott Blatter

joseph blatter (Array)
joseph blatter (Array)

Nehéz, bátor, de jó döntésnek nevezte Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke azt, hogy Joseph Blatter úgy határozott, távozik a nemzetközi szövetség (FIFA) éléről.

Az UEFA francia irányítója múlt csütörtökön lemondásra szólította fel Blattert a FIFA körül kialakult korrupciós botrány és az ezzel összefüggő szerdai letartóztatások nyomán.
   
Platini a konföderációk vezetőinek akkori tanácskozása után újságíróknak azzal érvelt, hogy szerinte a FIFA működésének megváltoztatását csak úgy lehet elérni, ha új elnök kerül az élére. Ő maga ezért egyértelműen Blatter egyetlen kihívóját, Ali bin al-Husszein jordán herceget támogatta, és azt mondta, az UEFA-tagok döntő többsége szintén utóbbira szavaz majd. Egyúttal Európán kívüli országok küldötteit is a kihívó támogatására buzdította. Végül mégis Blatter maradt az elnök.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nehéz, bátor, de jó döntés” – kommentálta Platini kedden a FIFA-elnök zürichi bejelentését, amely szerint rendkívüli kongresszust hívnak majd össze, hogy a lehető leghamarabb megválasszák az utódját.

Ami pedig a jordán herceget illeti, Ali bin al-Husszein ismét versenybe száll a FIFA elnöki posztjáért. A pénteki választáson Joseph Blatterrel szemben alulmaradó jordán herceg azt üzente, hogy új választás esetén ismét megméretteti magát.

“Ali herceg készen áll” – mondta a francia hírügynökségnek Szalah Szabra, az Ali bin al-Husszein által irányított jordániai labdarúgó-szövetség alelnöke, hozzátéve, hogy a herceg kész lenne akár azonnal átvenni a FIFA elnökségét, ha erre kérnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik