Foci

Dárdait nem érdekli a litvánok elleni eredmény

Dárdai Pál (Array)
Dárdai Pál (Array)

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint most az a legfontosabb, hogy csapata a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljön a jövő szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőre, és a litvánok elleni pénteki felkészülési mérkőzést is ennek rendeli alá.

“Nyerni szeretnénk, jól is szeretnénk játszani, de számomra most a fizikai felkészítés a legfontosabb” – nyilatkozta Dárdai Pál a Puskás Ferenc Stadionban rendezett keddi tréninget követően. A kapitány, majd hozzátette: nem zavarja, ha a litvánok elleni találkozó nem úgy sikerül, ahogy szeretnék, ugyanis a finnek elleni összecsapás mindennél előrébb való.

Dárdai Pál, ha kell kaput cipel
Fotó: MTI

Dárdai elmondta, a litvánok elleni debreceni találkozó “egyfajta szinten tartás a játékosoknak, akik így mégis egy éles mérkőzéssel készülhetnek egy szép stadionban, kiváló szurkolók előtt, akiknek meg kell felelni.”  Megjegyezte, várhatóan ezúttal is – ahogyan azt az oroszok elleni novemberi barátságos mérkőzésen tette – két különböző felállásban küldi majd pályára csapatát a két félidőben.

A finnek elleni Eb-selejtezővel kapcsolatban hangsúlyozta, mindenképpen nyerni szeretnének Helsinkiben, ugyanis csak ebben az esetben értékes igazán a legutóbb, a görögök ellen megszerzett egy pont. Ebben az esetben, mint mondta, “mindenkit leszakítanánk”, és csak a magyarokat megelőző románokkal, valamint északírekkel kell majd versenyezni.


 A játékosok jó erőállapotban lesznek
Fotó: MTI

Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, így kedden különmunkát végzett, de várhatóan hamarosan visszatérhet. “Nagyon jól érzem most már magam, szerintem szerdán vagy csütörtökön csatlakozom a csapathoz, de a legfontosabb a finn meccs” – nyilatkozta a Ferencváros 36 éves támadója. Hangsúlyozta, vélhetően pályafutása utolsó selejtezősorozatában szerepel, és nagyon szeretné kiharcolni a válogatottal, hogy ott lehessen egy nagy nemzetközi tornán. “Persze, semmit nem adnak ingyen” – tette hozzá.

Hosszú idő után tért vissza a nemzeti csapatba Németh Krisztián, aki jól kezdte a szezont az észak-amerikai bajnokságban érdekelt Kansas City együttesében. Mint elmondta, úgy érzi, tanult a múltban elkövetett hibáiból, ráadásul most jól sikerült a felkészülése, és az edző bizalmát is élvezi, ez pedig jót tesz a játékának.

A magyar válogatott pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadja a litvánokat, majd június 13-án Helsinkiben a finnek ellen lép pályára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro (Omonia Nicosia – Ciprus), Szélesi Zoltán (Puskás Akadémia FC), Szolnoki Roland (Videoton), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Pécsi MFC), Simon Ádám (Videoton), Stieber Zoltán (Hamburg – Németország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

A Finnország elleni selejtező előtt csatlakozik a kerethez: Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország) , Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc)

Biztonsági tartalékok: Böde Dániel (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Salzburg – Ausztria), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Rudolf Gergely (Győri ETO FC)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik