Foci

Storck: Nagyszerűen és eredményesen futballoztunk

Bernd Storck (Array)
Bernd Storck (Array)

A szövetségi kapitány szerint a hétfői produkció a nemzetközi mezőnyben is megállta a helyét.

Ahogyan arról beszámoltunk, jól indult a magyar labdarúgó-válogatott számára az új-zélandi U20-as világbajnokság, a mieink ugyanis 5-1-re legyőzték a Koreai NDK csapatát. Bernd Storck, a mieink szövetségi kapitánya a csapat mentális erejét emelte ki:

„Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, de itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat” – mondta Bernd Storck a lefújás után az mlsz.hu-nak.


Fotó: mlsz.hu

„Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni. Észak-Koreáról nagyon keveset lehetett előzetesen tudni, láttuk ugyan a meccseiket, de kevés információ szivárgott ki arról, hogy milyen állapotban érkezhettek a vébére. Az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, és a mentális erőnket mutatja, hogy a sorsdöntő pillanatokból jól jöttünk ki, így a koreai egyenlítés után gyorsan visszavettük a vezetést, és a szünetben történt változtatások is hamar gólt eredményeztek.”

A csoportot jelenleg a magyar csapat vezeti, csütörtökön a nigériaiak 4-2-es legyőzésével rajtoló brazilok lesznek a következő ellenfél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik