Foci

Jürgen Klopp: Kissé magam alatt vagyok

Jürgen Klopp (Array)
Jürgen Klopp (Array)

Könnyes búcsút vett csapatától a Borussia Dortmundtól távozó edző.

Szombaton este rendezték Berlinben a labdarúgó Német Kupa döntőjét, a Wolfsburg pedig „elrontotta” Jürgen Klopp búcsúmérkőzését, a Farkasok ugyanis 3-1-re legyőzték a Borussia Dortmundot. Ez volt a wolfsburgiak első hazai kupagyőzelme.

„Kissé magam alatt vagyok. Keményen dolgoztam, hogy kordában tartsam az érelmeimet, de akárhányszor megöleltem egy játékost, elöntöttek a könnyek, mert tudtam, hogy ez az utolsó ilyen ölelés” – mondta a 47 esztendős szakember, aki hét év elteltével távozik a BVB-től.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Ami a mérkőzést illeti, tulajdonképpen mindent megtettünk, amit lehet egy jól kontrázó csapat ellen. De nem volt szerencsénk. Az életben az egyik legnehezebb dolog, hogy elfogadjuk: veszítettünk. Minden tiszteletem Dieter Heckingé, a srácoké és a wolfsburgi játékosoké, de ez most egy peches vereség volt a részünkről” – mondta Klopp, akit több európai élcsapattal is hírbe hoztak.

Jürgen Klopp irányításával a többi közt két bajnoki címet és egy Német Kupát nyert az együttes, 2013-ban pedig eljutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is. A mostani szezon ugyanakkor nem sikerült valami jól a Borussiának, volt, mikor utolsó is volt a tabellán a csapat, végül sikerült Európa Liga-selejtezőt érő helyen zárni a Bundesligát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik