Foci

Zsinórban hetedik bajnokiját nyerte meg az Újpest

Újpest FC (Array)
Újpest FC (Array)

Az NB I-től jelen állás szerint búcsúzó KTE 3-0-ra kikapott a Megyeri úton.

Szombaton délután Újpesten folytatódott a szomorkás meccsek sora a labdarúgó OTP Bank Liga szezonjának 30., utolsó fordulója. Az a Kecskemét érkezett a Megyeri útra, amely az idény egyik kellemes meglepetését okozta teljesítményével, azonban nem kapta meg az élvonalhoz szükséges licencet az MLSZ-től, így jelen állás szerint a harmadosztályban folytatja.

Hogy milyen feszült hangulatban lépett pályára a KTE, arra tökéletes példa volt a 19. perc történése: Bekő Balázs perelt a játékvezetővel, mivel szerinte nem adtak meg egy tizenegyest csapatának Novák kiugrásakor. A játékvezető elküldte a kispadtól a következő szezont már Diósgyőrben kezdő trénert.


Fotó: Facebook

A mérkőzés elején egyébként a kecskemétiek fociztak valamivel veszélyesebben, majd idővel az Újpest vette át meccs irányítását, a 33. percben pedig a vezetést is megszerezték Ojo fejesével. Sőt, a középkezdés után ismét betalált a házigazda, Andric lőtt laposan a hálóba.

A második játékrész legemlékezetesebb jelenete egy csere volt: Vladan Savic, a kecskemétiek csapatkapitánya miközben elhagyta a pályát levette a mezét, a pólóján pedig az MLSZ-nek üzent. A játékvezető ezt – a mezlevételt – egy sárga lappal „díjazta”.

A második 45 percben amúgy főde azért egy gólt így is láthattunk, a csereként pályára küldött Perovic a 86. percben állította be a 3-0-s végeredményt. A Kecskemét még sosem szerzett pontot a Megyeri úton.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 1765 néző, v: Berke

Újpest FC-Kecskeméti TE 3-0 (2-0)

Újpest: Balajcza (Banai, 49.) – Nego (Sankovic, 77.), Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Hudák, Balogh B., Stanisavljevic, Andric – Ojo (Perovic, 61.)

Kecskemét: Tujvel – Szalai D., Skopljak, Gyagya (Eninful, a szünetben), Farkas A. – Szivacski, Patvaros, Savic (Selyem, 59.), Lévai (Gréczi, a szünetben) – Novák, Dudás D.

gólszerzők: Ojo (34.), Andric (35.), Perovic (86.)

sárga lap: Savic (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik