Foci

Messi csodagólt lőtt, a Barca nyerte a Király Kupát

Lionel Messi (Array)
Lionel Messi (Array)

Az argentin támadó duplával vezette 3-1-es győzelemre a Barcelonát az Athletic Bilbao elleni döntőben.

A labdarúgó Király Kupa történetének két legeredményesebb csapata, a Barcelona (a találkozót megelőzően 26 elsőség) és az Athletic Bilbao (23) csapott össze egymással a sorozat idei döntőjében, a Nou Campban. Egy korábbi cikkben foglalkoztunk azzal, hogy a baszk drukkerek ellepték a katalán várost, már nap közben szédületes hangulatot varázsoltak a utcákra.

Ami a mérkőzést illeti, hamar dűlőre vitte a dolgot a Barcelona. Lionel Messi a 20. percben kergette őrületbe a védőket, majd pazar szólója végén a hálóba lőtt (videó a cikk alján). Bő negyedórával később Neymar fejezett be góllal egy sakk-mattra játszott helyzetet, így már a szünet előtt tekintélyes előnybe került a házigazda.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második játékrészben kissé tartalékolt a Barcelona, minden bizonnyal már a jövő heti, Juventus elleni Bajnokok Ligája-döntőt is szem előtt tartva. Azért így is összejött a harmadik katalán találat, Messi előzte meg a védőjét egy középre lőtt labdánál és volt eredményes. Williams révén sikerült szépítenie a Bilbaónak, de a Barcelona összességében magabiztosan nyerte meg fennállása során 27. alkalommal a Király Kupát.

A Barca már duplánál jár a szezonban – korábban a bajnoki címet is bezsebelték –, ha összejönne a BL-siker, akkor meglenne a triplázás. Erre hajt a Juventus is, amely olasz bajnok és Olasz Kupa-győztes a szezonban.

Eredmény – Király Kupa, döntő

Barcelona – Athletic Bilbao 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Messi (20., 74.), Neymar (36.) illetve Williams (80.) 

Videó – Messi első gólja káprázatos volt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik