Foci

Klopp vesztes kupadöntővel búcsúzik Dortmundtól

Wolfsburg, Borussia Dortmund (Array)
Wolfsburg, Borussia Dortmund (Array)

A Wolfsburg 3-1-re nyerte meg a labdarúgó Német Kupa berlini fináléját.

Jürgen Klopp az utolsó mérkőzésére készült a Borussia Dortmund vezetőedzőjeként, a német szakember ugyanis a szezon során úgy döntött, hogy nem tölti ki a szerződését és távozik a klubtól. Kupagyőzelemmel tehette volna mindezte, a Wolfsburg igyekezett ezt megnehezíteni.


Bas Dost ünnepel, a Dortmund kesereg
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A berlini Oylmpiastadionban rendezett Német Kupa-döntőn nem kellett sokat várni az első gólra, Aubameyang már az 5-. percben eredményes volt. A Wolfsburg szinte azonnal egyenlített, Langerak azonban nagyot védett De Bruyne próbálkozásánál. Ami késett, nem múlt, Luiz Gustavo a 22. minutumban egalizált, ettől pedig beindultak a Farkasok, De Bruyne, majd a házi gólfelelős Bas Dost talált még be a szünetig.

Szerencsénkre a második félidőben sem hagyott alább a tempó, Kagawa pedig gyorsan kedvezőbb helyzetbe hozhatta volna övéit, de centikkel a kapu mellé lőtt. Nyíltsisakos játékot hozott a folytatás, a Dortmund elkeseredetten támadott, a Wolfsburg pedig veszélyesen kontrázott. A lefújásig nem változott az eredmény, a Wolfsburg fennállása során először nyerte meg a Német Kupát. A Dortmundnak ez a negyedik vesztes fináléja volt.

Eredmény – Német Kupa, döntő

Borussia Dortmund – Wolfsburg 1-3 (1-3)
Gólszerzők:
Aubameyang (5.) illetve Gustavo (22.), de Bruyne (33.), Dost (38.) 

Videó – A találkozó góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik