Foci

A Dunaújváros esett ki az NB I-ből

Dunaújváros (Array)
Dunaújváros (Array)

A Szombathelyi Haladás a Puskás Akadémiát, a Budapest Honvéd a Pápát győzte le. A Dunaújváros 2-1-re kikapott Pakson, így búcsúzik az élvonaltól.

A labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának szombati játéknapján egyszerre rendezték azta három mérkőzést, melyen eldőlt, hogy az amúgy licencnélküli Pápa mellett ki fog a pályán elért eredmények alapján kiesni az élvonalból. A Szombathelyi Haladás az utolsó előtti Dunaújvárossal azonos pontszámmal várta a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, a vasiak pedig semmit sem bíztak a véletlenre, a felcsúti csapatnak három gólt lőve hosszabbították meg élvonalbeli tagságukat – Martínez büntetőből, Rocchi és Radó akcióból volt eredményes. A vendégek tíz emberrel fejezték be a meccset, Lencse kapott két sárgát.

A Budapest Honvédnak tulajdonképpen csak az volt a feladata, hogy ne kapjon ki, Marco Rossi legénysége pedig úgy is győzni tudott a fiatalokkal teletűzdelt Pápa ellen, hogy már a 22. percben emberhátrányba került Elez kiállítása miatt. Ignjatovic a 49. percben juttatta előnyhöz az övéit, majd Youla döntötte el végleg a meccset, a kát találat között a pápai Csilus is piros lapot kapott. George F. Hemingway a találkozó után elmondta, hosszabbítani szeretnének Marco Rossival, az olasz edzőn múlik a folytatás.


A Dunaújváros nem tudott megragadni az élvonalban
Fotó: Facebook 

A Dunaújváros Paksra látogatott, gólnélküli első félidő után pedig hátrányba került, Könyves nehezítette a vendégek dolgát. Összejött ugyan az egyenlítés az újvárosiaknak, de Hidvégi találata igen későn, a 90. percben született, ráadásul a lefújás előtt még Bertus is betalált, a tolnaiak nyertek 2-1-re, a Dunaújváros a másodosztályban folytatja.

Eredmények – OTP Bank Liga, 30. forduló

Szombathely, Rohonci út, 3087 néző, v.: Andó-Szabó

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Puskás Akadémia 3-0 (1-0)

Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 58.), Alcibiade, Jánvári, Bühler – Iszali, Nagy P. – Gaál, Martínez (Rocchi, 79.), Halmosi (Rácz, 90.) – Radó

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Tar, Kelic, Fabio (Makrai, 64.) – Spandler, Fiola, Hudák (Pintér, 78.), Polonkai (Mészáros, 88.) – Lencse, Tischler

gólszerzők: Martínez (27., 11-esből), Rocchi (81.), Radó (87.)

piros lap: Lencse (70.)

sárga lap: Alcibiade (80.), illetve Spandler (14.), Danilovic (28.), Lencse (57., 70.)

————————————————————————————————————————-

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Pintér

Budapest Honvéd-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)

Budapest Honvéd: Kemenes (Horváth A., 85.) – Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth – Ikenne-King, Godoy, Hidi, Holender (Göblyös, 74.) – Youla, Nagy G.

Lombard Pápa Termál FC: Horváth G. – Jagodics, Csizmadia, Juhász D., Frizoni (Gál, 64.) – Csilus, Nagy T. (Randjelovic, a szünetben), Stieber A., Sluka – Király (Schmid, 65.), Vankó

gólszerzők: Ignjatovic (49.), Youla (69.)

piros lap: Elez (22.), illetve Csilus (61.)

sárga lap: Nagy G. (50.), illetve Nagy T. (26.), Jagodics (56.), Randjelovic (84.)

————————————————————————————————————————-

Paks, 1250 néző, v.: Szilasi

Paksi FC-Dunaújváros Pase 2-1 (0-0)

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Rodenbücher, Báló – Bartha, Kecskés, Bertus, Kesztyűs (Hahn, 66.), Haraszti (Simon A., 60.) – Könyves (Balázs Zs., 67.)

Dunaújváros Pase: Jahic – Villám, Farkas V., Vaskó, Hidvégi – Petneházi, Böőr (Orosz, 48.), Nikházi, Jakab (Thiago, a szünetben), Csehi (Godslove, 74.) – Eppel

gólszerzők: Könyves (63.), Bertus (92.), illetve Hidvégi (90.)

sárga lap: Haraszti (24.), Bartha (93.), illetve Vaskó (17.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik